O clujeancă și-a mărit salariul de vânzătoare cu peste 10.000 de euro. Ce au descoperit anchetatorii pe camerele de supraveghere?

Boglarka Erszebet C., o fostă angajată a lanțului de carmangerii Cosm Fan a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției după ce partronii firmei la care aceasta a lucrat au descoperit că lipseau peste 10.000 de euro din încasări. Femeia lucra în magazinul din Piața Flora, din cartierul Mănăștur.

În urma cercetărilor derulate de anchetatori s-a aflat că femeia încasa clienții cu prețurile afișate, le lua banii și anula bonul fiscal. În aproape șase luni, femeia a reușit să cauzeze un prejudiciu de 52.802, peste 10.000 de euro. Camerele de supraveghere au dat-o de gol pe vânzătoare, anchetatorii observând cum aceasta manipula încasările și a anulat peste 3.500 de bonuri fiscale.

„În fapt, în perioada 01.10.2018 - 27.06.2019, inculpata C.oglarka Erszebet, în calitate de lucrător comercial la magazinul din Piața Agroalimentară Flora din cart. Mănăștur, având atribuții de vânzare a produselor societății și încasare a sumelor de bani aferente, a sustras în mod repetat diferite sume de bani din casieria societății, prin următorul mod de operare: inculpata storna bonurile fiscale clienților care nu solicitau bonul fiscal pentru produsele cumpărate, însușindu-și banii achitați de aceștia. Prejudiciul total reclamat a fost de 52.802,14 lei. Persoana vătămată a depus la dosar înscrisul denumit ”situația bonurilor fiscale stornate – perioada 01.10.2018 – 27.06.2019” (f. 22-68 d.u.p.), înscris în care sunt enumerate toate bonurile fiscale stornate de inculpata în perioada de referință, respectiv 3763 bonuri fiscale în valoare totală de 52.802,14 lei, sumă care a fost însușită de inculpată. Din acest înscris rezultă că în cazul tuturor bonurilor enumerate casierul care a efectuat operațiunea de stornare era inculpata”, se arată la dosar. 

Cei de la Cosm Fan Carmangerie SRL au depus o plângere penală pentru delapidare, iar femeia a fost chemată la audieri, unde a uzat de procedura prin care a încheiat un acord de recunoaștere a faptelor. Tribunalul Cluj a condamnat-o săptămâna aceasta la un an de închisoare cu suspendare și prestarea a 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul primăriei din municipiul Huedin. Pedeapsa blândă s-a datorat faptului că inculpata a achitat integral prejudiciul. 

 

Adauga comentariu