Nou scandal pe tema rampei clandestine de gunoi din Baciu. Primarul recunoaste ca firma locala de salubrizare depoziteaza deseurile acolo

Daca saptamana trecuta primarul comunei Baciu, Florin Muresan, habar nu avea de unde a rasarit rampa clandestina de gunoi din localitatea Salistea Noua, astazi, dupa ce localnicii au blocat o masina a firmei locale de salubrizare, edilul recunoaste ca deseurile sunt aduse acolo temporar cu acordul Primariei.

“Sambata au nivelat si au promis ca nu mai aduc. Luni au adus din nou o masina de gunoi, iar astazi cand au venit iar, am blocat masina si am chemat politia. Am fost vreo 20 de oameni, a venit si seful de la firma, de la Comunal Eco Baciu si am tot discutat. Ei spun ca doar temporara e situatia, dar nu e normal sa faca asa ceva”, s-au plans localnicii.

Politia nu are competente sa aplice sanctiuni in acest domeniu, dupa cum arata reprezentantii IPJ Cluj, prin urmare au anuntat administratia locala.

“La fata locului s-a constatat ca acest gunoi este depozitat provizoriu pe terenul primariei pentru a fi transportat ulterior intr-un spatiu autorizat. Reprezentantii Primariei Baciu le-au comunicat ca in zilele urmatoare deseurile se vor transfera de acolo, e doar o solutie temporara”, au declarat pentru Ziar de Cluj reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj.

Primarul comunei spune ca a aparut o situatie neprevazuta din cauza careia au fost nevoiti sa duca deseurile pe acel teren.

“Politia a fost pentru ca au blocat omul cu masina sa-si desfasoare activitatea. Sunt doua masini care s-au dus acolo si se transbordeaza, pentru ca azi dimineata nu a venit masina care duce deseurile menajere la Sibiu, ne-au anuntat ca li s-a stricat utilajul si numai joi seara poate sa vina sa incarcam. Pana joi s-au pus acolo si se duc de acolo, dar unde sa le pun, spuneti-mi, ca n-am ce sa fac. Stiti foarte bine care e situatia in judetul Cluj. Ca sa nu ramana oamenii cu gunoiul in strada, le-am luat, le-am pus acolo si apoi le ducem mai departe. Cum sa ramana acolo deseurile? Nu-s nebun la cap. Haideti sa va arat cum era inainte si cum e acum si va rog sa mergeti sa vedeti cum arata curtile oamenilor. Discutam de o distanta de 800 de metri pana la case. Terenul e proprietatea comunei Baciu, cea care hotaraste ce se intampla pe teren, nu sunt cetatenii care hotarasc, eu asa zic”, a declarat primarul pentru Ziar de Cluj.

Comentarii

TurcuAnca Luminita

25.08.2015 15:58

Domnule primar, (va numesc asa nu pentru ca ati merita apelativul de domn, ci pentru ca am avut parinti care m-au educat) mintiti si va contraziceti mereu. V-am inregistrat sambata cand ati fost la Salistea-Noua impreuna cu vicele si cu domnul Puscas de la Comunal Eco. In inregistrare recunoasteti ca ati adus gunoiul aici si de cand si ca stiati de la bun inceput despre situatia aceasta si nu ati putut recunoaste in fata presei pt. ca Garda v-ar fi amenda cu doua miliarde. Eu zic sa nu va mai jucati cu sanatatea si cu nervii electoratului  acesta neimportant din Saliste si sa va tineti promisiunea facuta in acea zi. Sambata dupa ce ati mai adus niscaiva gunoi, cu doua gunoiere cel putin, pt ca pe acelea le-am prins acolo, ati acoperit si ati promis ca nu mai aduceti gunoi aici. Deci, tineti-va de cuvant! Sau cuvantul dumneavoastra tine de sambata la amiaza pana luni dimineata cand veniti nu cu o masina cum specificati ci cu doua, pe care le-am pozat oricum? Atata valoreaza un cuvant de primar? Daca terenurile acestea sunt ale primariei Baciu, nu inseamna ca puteti face tot ceea ce doriti aici, nu va puteti bate joc de satul acesta si de locuitorii lui!!!! Iar terenurile acestea sunt inchiriate si cel care le are in chirie are obligatia sa le curete nu sa permita primariei sa faca o rampa de gunoi ilegala acolo! E contrar legislatiei de mediu, domnul meu! Si ne numim tara europeana! Halal! Si politia a venit azi pt ca i-am solicitat noi, nu de alceva cum spuneti! Sunt apeluri inregistrate la 122, puteti verifica! Acum recunoasteti toate acestea pt ca presa a filmat flagrantul si nu mai puteti da inapoi! Mai aveati si curajul pana azi, sa spuneti ca noi depozitam gunoaiele acolo! Spuneti-mi dumneavoastra ce om intreg la cap, care plateste 6lei/persoana/luna, la Comunal Eco pt deseurile menajere si-ar lua sacul de gunoi in spate sa il duca acolo? Nu vi se pare cusut cu ata alba? Sa si platesti sa ti se duca gunoiul si sa te mai si impovarezi cu a-l duce pe nu stiu pe unde? Cu tot respectul meu, nu sunteti demn pt acea functie pt ca nu stiti sa administrati problemele din comuna!!!! Sau e cumva aceasta spalare de bani? Curioasa sunt ce scrie pe foile de parcurs a gunoierelor? Scrie cumva Sibiu si de fapt sunt aduse aici? Iar daca scrie Salistea-Noua cu ce aviz si aprobari veniti aici? Vechiul sit de exploatare a nisipului nu este o rampa amenajata ci una ilegala! Nu aveti dreptul sa periclitati sanatatea copiilor mei si a celorlati locuitori ai satului, sa aduceti materiale usor combustibile la asa o mica distanta de padure, riscand sa aprindeti padurea, la un incendiu ca si cel pe care l-ati stins sambata acoperind groapa cu pamant, dupa ce arsese mai bine de o saptamana! SA VA FIE RUSINE!!! Macar aveti decenta si admiteti ca sunteti depasit de functia care va fost incredintata de catre naivii care doreau sa alega raul cel mai putin rau!!!

Adauga comentariu