Noi gratuitati la transportul in comun pentru pensionarii din Cluj-Napoca

Din 1 septembrie autobuzele din Zona Metropolitana Cluj se vor umple de pensionari. 57.000 de pensionari care beneficeaza intr-o forma sau alta de gratuitati la transportul in comun in municipiul Cluj-Napoca vor putea circula gratuit in Floresti si Apahida.

Pensionarii din oras circulau si pana acum gratuit pe toate liniile, distractie pentru care se aloca in fiecare an din bugetul local milioane bune de euro. Acum, in prag de campanie electorala pensionarii vor putea merge gratis si in Apahida si Floresti, destinatiile cele mai solicitate de catre pensionarii clujeni pentru a-si vizita nepotii sau copiii care locuiesc in cele doua localitati limitrofe municipiului Cluj-Napoca.

In acelasi timp, pensionarii din Floresti si Apahida vor putea calatori gratuit in municipiul Cluj-Napoca. 2.200 de pensionari din Floresti si aproximativ 1.000 de pensionari din Apahida vor putea circula gratuit pe mijloacele de transport in comun din oras.

“Este un alt succes al implementarii Zonei Metropolitane de transport in comun, iar in perioada urmatoare vom discuta si cu ceilalti primari din Zona Metropolitana, astfel incat pensionarii din Cluj-Napoca sa poata beneficia de gratuitate si in celelalte localitati limitrofe municipiului. Pregatim proiecte pentru exercitiul  bugetar 2014 -2020 astfel incat Zona Metropolitana sa fie extinsa, iar linia de troleibuz sa mearga pana in Apahida, iar dupa ce se va gasi o alternativa la intrarea in Cluj si linia de tramvai sa mearga pana in comuna Floresti”, a declarat primarul Emil Boc.

Din cei 57.000 de pensionari care beneficiaza de  gratuitate in prezent pe transportul local din municipiul Cluj-Napoca 48.000 au gratuitate in baza Hotararii de Consiliu Local, 5100 sunt persoane persecutate din motive politice, 740 sunt veterani de razboi si  vaduve ale acestora, 310 eroi martiri ai Revolutiei din Decembrie ’89, 2.850 persoane cu handicap grav si accentuat, nevazatori si cu deficient de auz.

Comentarii

jeni

27.08.2014 18:23

Am nevoie de o lamurire daca se poate. In Cluj toti pensionarii circula gratuit. In Floresti vor avea gratuitate in municipiu doar cei care au si pana acuma gratuitate pe masinile de Floresti - Cluj? sau toti pensionarii?Va multumesc

Adauga comentariu