Nevinovatul DanBarn-am simte suflarea rece a dosarului penal în ceafă. Fireşte, ca toţi nevinovaţii neamului, acesta susţine că ar fi vorba despre un dosar politic

Dan Barna nu exclude posibilitatea de a avea un dosar la DNA, după verificările DLAF. "Constat suprapunerea peste perioada campaniei" – a declarat acesta pentru Europa Liberă. DLAF ar fi adresat solicitări către furnizorii săi din perioada de consultant.

Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) s-a autosesizat, la finele anului trecut, în cazul firmei de consultanță a lui Dan Barna, după o anchetă a jurnaliștilor de la RISE Project. Acum, liderul USR a declarat, pentru Europa Liberă, că, în ultimele zile, furnizorii din perioada în care era consultant pentru mai multe proiecte cu fonduri europene au primit solicitări și întrebări din partea DLAF.

Președintele USR crede că subiectul ar putea să reapară în timpul campaniei pentru parlamentare, deoarece, în ultimele zile, DLAF a adresat o serie de solicitări și întrebări către furnizorii săi din perioada de consultant pentru proiecte cu fonduri europene.

El a mai declarat că subiectul a apărut în campania pentru prezidențiale și se așteaptă să apară acum că începe campania pentru parlamentare. Crede asta și pentru că DLAF a făcut niște pași în această anchetă fix în ultima perioadă: „Probabil, va fi din nou un spectacol mediatic legat de asta. Nu aș fi surprinsă să văd că din nou se va mai inventa vreun dosar imaginar pentru a fi folosit doar în comunicare... Constat doar cu surpriză o suprapunere fix peste perioada campaniei electorale, ceea ce ridică semne de întrebare”.

Anul trecut, RISE Project a scris despre proiectele europene de care s-a ocupat Dan Barna până să intre în politică și de aici a pornit și investigația DLAF.

El a insistat că proiectele sale au fost verificate la nivel european și nu s-a găsit nimic în neregulă. A punctat, de asemenea, că în atâtea luni de la începerea investigației nu a primit întrebări de la autorități. Și s-au făcut demersuri abia acum, în prag de alegeri parlamentare.

Dan Barna a lăsat de înțeles că nu ar fi exclus ca, în urma verificărilor DLAF, să existe un dosar pe numele său la DNA.

„Nu există un astfel de dosar, dacă se va întâmpla lucrul acesta toată lumea va trage concluziile necesare legate de acest calendar cel puțin bizar. După campania electorală, de la finalul campaniei electorale pentru prezidențiale, nu s-a mai întâmplat absolut nimic”, a spus Dan Barna, pentru Europa Liberă.

Adauga comentariu