Ne merităm politicienii, „statul„ pe care aceştia l-au creat şi „proştii” pe care-i avem în întreţinere

Banal: este a 18-a zi în care sistemul informatic al cardului de sănătate nu funcționează. Medicii spun că este o avarie de proporţii a sistemului, cea mai gravă de la darea acestuia în folosință. Avarie pe dracu, e doar un fleac, ne spun reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, doar s-a ciuruit niţel sistemul. În rest se lucrează pe brânci, de sar heblurile, să se înlocuiască lampa PL500 care blochează acest ultraperformant sistem informatic. Ni se spune că, probabil, s-a perforat unde nu trebuia o cartelă la Computerul Central FELIX CE 20-20 şi s-a prins într-un disc rotor. Se găseşte eroarea şi, gata. Oricum "starea de indisponibilitate nu înseamnă că sistemul informatic nu a funcționat în această perioadă". Aşa li s-au dat asigurări celor care, oricum, au murit în această perioadă. În rest, Duamna Veorica cere plecarea președintelui interimar al CNAS, însă acesta, Răzvan Vulcănescu pe numele său de inocent în slujba statului, zice că "nu ia în calcul" demisia.

Salut, sunt Victor Lungu şi azi am să vă demonstrez că ne merităm politicienii, „statul„ pe care aceştia l-au creat şi „proştii” pe care-i avem în întreţinere. Ei ne “înfrumusețesc” viața.

Există o boală-n toate partidele din România, dar la PSD, că e la putere, se vede cel mai bine acum: cea a grandomaniei. „Ei” sunt indispensabili, de neînlocuit, pute locul sub ei de la #MiSeCuvinism. Poate aţi uitat cum reevaluatul Mitoman Plagiator, pe când era preşedinte al PSD, era comparat cu o Galaxie de a ajuns să se creadă Buricul Universului. Doar şi Iliescu era cauza principală a apariţiei Soarelui pe cer! Iar Adrian Năstase era „Însuşi El”. Cât despre Dragnea... eu nu am uitat cum gâgâiau prin preajma lui toate madamele PSD ca un cârd de gâşte. Cum se „selfiuiau” cu el şi se umezeau definitv la ochi, oferindu-se toate cauzei ca „El” să le mai fie preşedinte.

Zilele acestea, fantele ofilit de la Finanțe, Eugen Teodorovici a ajuns să se confunde cu statul. Cică: “cine-mi poate spune mie, ca stat”… Adică o fi fiind și acesta un fel de Soare în Galaxia Politică România – aia în care legile sunt facultative. După fiestele fiscale ale ultimilor ani şi revărsările de abundenţă către sinecuriştii lor, acum sunt obligaţi „să taie”, să aibă de unde „să dea”. În principal de la „investiţii”, unde oricum nu au investit decât promisiuni.

Cum ar fi dacă ar tăia ei ceea ce nici o guvernare nu a făcut, adică din cheltuielile nesătule ale acestui “Stat” care “este”? De exemplu: de ce avem nevoie de 41 de Case județene de sănătate (cu personalul și cheltuielile aferente), când printr-un simplu clik într-un sistem informatizat se poate vedea cine, când și cât a plătit, unde și cine a încasat banii la nivel național, județean, orășenesc, comunal? În afară de faptul că sistemul ticăloșit pierde voturile celor care freacă menta pe spinarea contribuabililor, nu văd decât câștiguri din desființarea acestor Case județene de sănătate.

Dar, stai, dacă am fi doar la un „click” distanţă de desfiinţarea atâtor sinecuri, începi să te întrebi dacă nu cumva ăştia toarnă nisip în servere, de se defectează atât de des şi de grav reţeaua sistemului informatic al cardului de sănătate...?

Dar de ce să ne batem capul? Să procedăm senin ca și Madam Agramatini de pe a cărei pagină de socializare citim: „Bună dimineaţa şi Doambe-ajută! Dupp sărbătoarea SF.ILIE,ne apucăm de treabă! Azi ma voi ocupa de flori! Îmi place să le privesc,să le îngrijesc,să le admir! Florile înfrumuseţesc casa,schimbă nu numai aspectul dar şi starea de spirit,atitudinea.Pe căldura din această lună de foc,florile au nevoie de mai multă apă şi mai multa îngrijire,dar merită! Vă doresc o zi bună”.

Avem politicienii pe care-i votăm şi ei ne creează Statul pe care-l merităm. Iar „statul” face bine că le “înfrumusețesc” viața „proştilor” lor pe banii noștri, ai “deștepților”.

Şi, gata!

Adauga comentariu