Ne mai lipseau niște copii arși

Avem pacienți arși, avem pacienți sufocați, avem tineri arși într-un club, avem bebeluși arși într-o maternitate, ce ne mai lipsea în țara asta erau niște copii arși în școli. Bine, de obicei, copiii României au „bunul” obicei să moară înecați în rahat. Cum s-a întâmplat în 2019, când un copil de trei ani a murit în fosa septică a unei școli din Iași. Dar copiii arși într-o școală ar fi o premieră pentru țara asta din fundul civilizației. O firmă din București a creat toate condițiile pentru un astfel de scenariu.

200 de percheziții ieri în București și alte 28 de județe, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Ținta? O firmă din București care se ocupa cu mentenanța echipamentelor de protecție la incendiu doar pe hârtie. În realitate, susțin anchetatorii, nimeni de la companie nu verifica dacă extinctoarele de care trebuiau să se ocupe sunt ok. Multe școli din România aveau contracte cu această firmă.

Adică, mulți copii din România puteau muri arși, dacă faptele se dovedesc a fi adevărate. Dacă da, avem de-a face cu niște lichele.

Citez din comunicatul poliției: „Concret, începând din 2019, angajații acestei firme care avea ca obiect principal de activitate activități de luptă împotriva incendiilor și de prevenire a acestora, trebuie să asigure buna funcționare a echipamentelor de protecție din instituții – extinctoare, hidranți, dar, de fapt, nu făceau aceste verificări. Astfel s-ar fi înlocuit sigilii, etichete de conformitate și de valabilitate.

Gravitatea este dată de amploarea actelor materiale care vizau inclusiv spitale, școli, unități militare, penitenciare, sedii ale unor instituții publice, stații de alimentare cu carburant, companii de transport public, companii de transport aerian, companii de producere a energiei termice, electrice și nucleare, combinat chimic.”

Te și gândești cam ce concentrație de cinism trebuie să ai în sânge. Într-o țară prăfuită cu cenușa morților de prin incendii, tu să te ocupi cu protecția împotriva incendiilor și să nu-ți faci treaba. Să știi că, în orice moment, niște oameni pot muri arși, pentru că tu n-ai verificat un nenorocit de extinctor. Pe bune, doar un psihopat e capabil de o asemenea lipsă de empatie.

Cine e în spatele acestei firme incendiare? Colega mea, Mihaela Trif, a dezgropat scheleții din dulapul companiei: „SC Fire & Rescue Services SRL este deținută de ex-milițianul demisionat din Poliția Română pentru că a provocat un accident rutier mortal. Ex-comisarul șef Tomescu a lovit, în luna octombrie 2010, un bărbat pe trecerea de pietoni și a fugit de la locul faptei.

Victima, un bărbat de 39 de ani a decedat, în vreme ce Tomescu a fugit acasă pentru a nu fi testat pentru alcoolemie, dat fiind că se întorcea de la o nuntă din Beclean. Acesta a scăpat aprope cu basma curată: doar 9 luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă.”

Există ceva mai autentic de atât? Un polițist beat omoară un om, scapă, apoi își face o firmă de mentenanță a echipamentelor de stingere a incendiilor. Firmă care avea 1.500 de contracte cu instituții publice din toată țara și care își băga picioarele în aceste contracte și nu verifica echipamentele. Pentru că oamenii mor oricum, de ce să nu-i ajutăm să se ducă mai repede să-și întâlnească Creatorul?

Școli? Dă-i încolo de copii, fac părinții alții! Spitale? Eh, s-a mai murit în incendii prin spitale, românii sunt obișnuiți cu asta.

Colegii de la Ziar de Cluj mai scriu că SC Fire & Rescue Services SRL avea contract și cu spitalul din Gherla. În cazul unui incendiu la spital, exista șansa ca echipamentele de stingere să nu funcționeze.

Aia e, se mai întâmplă. Mor copii de foame în Africa, și voi vreți să nu moară pacienți într-un incendiu dintr-un spital românesc? Sunteți nebuni?

Napalm peste țara asta și reconstruit totul, din temelii.

Adauga comentariu