Moroșan și Tofan, doi dealeri de droguri, prinși de DIICOT Cluj cu un kilogram de cannabis

Cei de la DIICOT Cluj au cerut arestarea a doi tineri din Cluj-Napoca, Ioan Sebastian Moroșan și Gabriel Tofan, după ce au găsit asupra acestora, în urmă cu două seri, un kilogram de cannabis. 

"La data de 14 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 1 Poliție au depistat doi bărbați, de 21 și 22 de ani, din județul Suceava, care aveau asupra lor 880 de grame canabis, 15 grame de MDMA, 9.800 de lei și un cântar electronic de precizie. La fața locului, s-a deplasat o echipă din cadrul Serviciului Antidrog – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca pentru continuarea investigațiilor. Astfel, la scurt timp de la depistarea celor doi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Cluj, au fost efectuate trei percheziții domiciliare, pe raza municipiului Cluj-Napoca.
În urma acestor activități, au fost descoperite și ridicate 74 de grame de canabis, 10 grame amfetamină, 3 laptop-uri, o unitate centrală, 4 telefoane mobile, 15.000 de lei și instrumente pentru consum de droguri", au precizat anchetatorii.

Surse apropiate anchetei susțin că tinerii erau monitorizați de ceva vreme, iar procurorul de caz a dorit să se asigure că îi va prinde în flagrant. După ce au fost reținuți pentru 24 de ore, Tofan și Moroșan au fost prezentați în fața judecătorului de la Tribunalul Cluj, care a admis propunerea DIICOT și a dispus arestarea preventivă a celor doi. 

 „În baza art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Cluj, şi în consecinţă : În temeiul art. 202 alin. (1)-(3), (4) lit.e), art. 223 alin. (2) C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpaţilor după cum urmează: - T. G., - M. I. S., . În temeiul art. 272 C.proc.pen., stabileşte onorariile pentru apărătorii desemnaţi din oficiu pentru inculpaţii: T. G. – av. C.I., M.n I. Sebastian –av. C.I., în sumă de 313 lei fiecare, care se avansează din Fondul Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti în favoarea Baroului Cluj”, se arată în soluția pe scurt. 

 

Adauga comentariu