Molnar Piuariu, prima stradă smart din România, prost reabilitată

„Cluj-Napoca: prima stradă smart din România a fost finalizată (str. Molnar Piuariu)”, anunța primarul Emil Boc, în 16 iulie, pe pagina sa oficială de Facebook.

„Prima stradă smart din România a fost realizată de Primăria Cluj-Napoca cu finanțare europeană și dispune de toate facilitățile unui spațiu public modern, "verde", adaptat la realitățile tehnologice și de mobilitate urbană actuale”, s-a lăudat primarul, care a inaugurat personal marea realizare, postând și fotografii edificatoare în acest sens:

(N.B. Pentru cei nu foarte atenți la detalii, în imaginile de mai sus, edilul a simțit nevoia să se pozeze inaugurând un coș de gunoi destinat rahatului de câine)

Din declarațiile și fotografiile primarului Emil Boc reiese că strada Molnar Piuariu e finalizată, că totul e bine și frumos. Ziar de Cluj a mers însă astăzi, 20 iulie, la fața locului, unde muncitorii încă mai săpau șanțuri și tranșee:

Strada a fost aranjată ca finalizată pentru ședința foto a edilului, iar fotograful Primăriei a suprins, ca de obicei, doar mersul triumfal al aleșilor locali, în câte un cadru ales cu dibăcie, să se vadă numai ceea ce trebuie:

Realitatea necoafată arată însă cu totul altfel.

Priviți banca „inteligentă” din imaginea de mai jos, postată de Emil Boc:

Și banca necosmetizată, fotografiată de Ziar de Cluj:

În imaginile Primăriei nu se vede nici modul în care au fost amplasate băncile, un mod, am putea spune, nu foarte smart.

Bănci cu vedere la bocheți neîngrijiți:

Bănci cu vedere la intrarea în scara blocului, amplasate, probabil, pentru administratorii care își pândesc rău-platnicii:

Și bănci amplasate cu „belvedere” direct pe carosabil, în trafic, fiindcă ce e mai plăcut și mai relaxant, decât să îți odihnești privirea uitându-te la mașinile care îți trec agale la 2 metri de retină, să le inspiri gazele „verzi” de eșapament, să le auzi planetarele sunând?

Primarul Emil Boc a scris, pe pagina sa de Facebook, în 16 iulie, faptul că strada Molnar Piuariu beneficiază de un „sistem îmbunătățit de colectare a apelor pluviale”.

Ziar de Cluj a fotografiat însă astăzi bălțile formate pe această stradă smart, în asfaltul recent (prost) turnat:

„Primăria Cluj-Napoca are în vedere realizarea de astfel de proiecte de regenerare urbană în toate cartierele orașului, în concordanță cu SIDU - Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană”, a precizat primarul Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.

Așteptăm cu nerăbdare șantierele prelungite, praful în locuințe și, la final, noile inaugurări, praful de pe tobă!

Adauga comentariu