A MERITAT SĂ ÎI VOTAȚI? Cât au muncit parlamentarii clujeni în primele 5 luni de mandat – Csoma Botond, mai harnic decât în legislatura 2016 – 2020

Ziar de Cluj va analiza în perioada următoare activitatea celor 10 deputați din legislatura 2020 – 2024 la cinci luni de mandat. Vă arătăm cât au muncit cei pe care i-am trimis prin voturile noastre să conducă țara. Să nu uităm că pentru munca depusă încasează lunar indemnizații mari, primesc spații la prețuri foarte mici (achitate tot din banii statului) pentru cabinetele parlamentare, le sunt decontate transportul și cazarea. Unii sunt la primul mandat, dar alții au deja la activ cel puțin încă un mandat. Vă lăsăm pe dumneavoastră să veniți cu concluziile la finalul fiecărui articol.

În cele ce urmează analizăm activitatea deputatului UDMR, Csoma Botond. Se află la al doilea mandat consecutiv. Dacă comparăm activitatea sa din cele două mandate, observăm că în primele cinci luni din acest mandat a început în forță la capitolul „luări de cuvânt”. Astfel, dacă în perioada 2016 – 2020 a avut 45 de luări de cuvânt, în actualul mandat a avut deja 27 de luări de cuvânt și o întrebare și interpelare. În ceea ce privește propunerile legislative, în mandatul trecut a avut 92 (din care 30 au fost promulgate legi), iar în acest mandat a avut 10. Să nu uităm însă că de cele mai multe ori legile sunt făcute împreună cu alți colegi sau sunt concepute de unii parlamentari, iar alții doar semnează că au contribuit.

Csoma Botond a fost, până în 2018, vicepreședinte al Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului. Din martie 2018 este secretar al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI. Face parte din Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale.

În mandatul anterior, deputatul UDMR Cluj a fost membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Malaezia și al Grupului parlamentar de prietenie cu Statul Plurinaţional Bolivia.

Csoma Botond este lider al Grupului Parlamentar UDMR.

Adauga comentariu