Marcel Ciolacu, fotografiat într-un restaurant, alături de Mihai Tudose și alte 11 persoane, fără să poarte mască de protecție. Poliția a dat amenzi

Marcel Ciolacu a fost surprins în restaurantul unei pensiuni din Buzău, la aceeași masă, alături de aproximativ 10 persoane, inclusiv fostul premier Mihai Tudose, fără să poarte mască de protecție. Președintele PSD a spus că "legislația nu impune purtarea măștii de protecție în scenariul verde și când ești cu familia cu care locuiești la masă". Poliția a amendat 11 persoane cu suma totală de 21.000 de lei.

Președintele PSD a declarat pentru Libertatea că „restaurantele nu sunt închise în zonele cu scenariul verde, așa cum am fost și eu”, iar purtarea măștii în astfel de zone nu este reglementată.

Totodată, Marcel Ciolacu, cel care este și președintele Camerei Deputaților, a precizat că „am transmis astăzi dimineață la Poliție toate datele celor care au fost la masă pentru a se face anchetă”.

„Eram la restaurant cu fiul meu, cu nepotul meu, cu prietena lui, cu fratele meu, eram în familie, cam 10 persoane. Era un eveniment privat. Mihai Tudose era în trecere spre București și s-a oprit și el acolo. Presupun că cine ne-a fotografiat a anunțat și la 112”, a explicat Marcel Ciolacu pentru Libertatea.

Apoi a continuat: „A venit poliția acolo, au venit jandarmii și au văzut că eram despărțiți la trei mese când ne-am apucat să mâncăm. Am transmis astăzi dimineață la Poliție toate datele celor care au fost la masă pentru a se face anchetă. Restaurantele nu sunt închise în zonele cu scenariul verde, așa cum am fost și eu, iar tot ce s-a întâmplat s-a întâmplat la ora 22:00, iar la ora 23:00 am plecat. Nu e necesar să port masca, legislația nu impune purtarea măștii de protecție în scenariul verde și când ești cu familia cu care locuiești la masă".

Poliția Română a anunțat că s-au dat 11 sancțiuni, în valoare totală de 21.000 de lei, și toate persoanele participante la eveniment au fost identificate.

„La momentul sosirii polițiștilor, au fost găsite 6 persoane, 3 în interior și 3 în exteriorul locației. 3 dintre cele 6 persoane erau reprezentanți ai operatorului economic și s-a constatat că aceștia nu purtau mască de protecție, în locurile în care acest lucru era obligatoriu, astfel că au fost sancționate contravențional”, a informat Poliția.
 

sursa foto: digi24.ro

Adauga comentariu