Maraton caritabil de ciclism off-road la Cluj-Napoca, în data de 23 septembrie

În data de 23 septembrie, la Cluj-Napoca se va desfășura prima ediție a Maratonului Caritabil ”Something New”, un concurs de ciclism off-road ce va avea startul în municipiul Cluj-Napoca și finishul în Pădurea Hoia (în zona Parcului Etnografic „Romulus Vuia”). Cei care doresc să facă sport și, în același timp, să sprijine o cauză caritabilă, se vor putea înscrie pentru 3 trasee diferite: pentru copii, pentru amatori (traseu scurt, de 10 km) și pentru experimentați (traseu de 20 de km).

Evenimentul caritabil urmărește susținerea educațională a unui număr de 30 de copii noi în cadrul programului Centrului de zi ”Something New”, dotarea cu materialele necesare a cabinetului de logopedie și achiziționarea materialelor necesare activităților educaționale, culturale și artistice care urmează a fi desfășurate pe parcursul anului școlar 2017-2018.

Implementat în anul 2013, Centrul de zi pentru copii ”Something New” le oferă copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani servicii de găzduire (4 ore/zi), educare, dezvoltare artistică, socializare, consiliere psihologică şi suport social pentru familiile lor.

Înscrierile online pentru Maratonul Caritabil ”Something New” au fost deschise începând cu data de 1 septembrie și se vor închide cu o zi înaintea concursului. Donația de participare stabilită este de 50 de lei, în cazul alegerii pachetului de participare Basic, ce conține: număr, bidon cu apă, glucoză, medalie și un voucher de reducere la un magazin de profil. În cazul alegerii pachetului de participare Premium, donația de participare stabilită este de 100 de lei și  acest pachet conține: tricou tehnic, număr, bidon cu apă, glucoză, medalie și voucher de reducere.

„Într-o lume a expansiunii informaționale există totuși copii care, din cauza situației materiale de acasă, întâmpină o mulțime de bariere privind accesul la resurse și materiale necesare unei dezvoltări armonioase din punct de vedere educațional. Centrul de zi ”Something New” vine în sprijinul acestor copii față de care soarta nu a fost blândă, dar care își doresc să-și depășească condiția prin educație. 

Astfel, pentru anul școlar 2017-2018 ne propunem dezvoltarea proiectului prin susținerea a 30 de beneficiari noi, înființarea unui cabinet de logopedie și dotarea cabinetului cu materialele necesare terapiei. 

Cursa de ciclism este un eveniment caritabil de strângere de fonduri pentru implementarea proiectului. Indiferent că ești începător, amator sau profesionist, dacă ești posesorul unei biciclete, iubitor al naturii și al activității sportive, alege să pedalezi pentru o șansă la educație a unui copil!”, îi îndeamnă pe clujeni reprezentanții Organizației Creștine ”Something New”.

Adauga comentariu