Luptă strânsă pentru câștigarea Jocurilor Olimpice la tenis feminin

Lupta pentru câștigarea medaliilor olimpice în proba de tenis feminin de la Tokyo se anunță foarte echilibrată. Specialiștii consideră că Asheligh Barty și Naomi  Osaka sunt principalele favorite.

Proba de tenis feminin de la Jocurile Olimpice se va disputa între 24 iulie și 1 august, pe hard court.

Iată cum arată lista favoritelor:

1. Ashleigh Barty - Lidera clasamentului WTA va concura atât la simplu, cât și la dublu, unde va face pereche cu Storm Sanders. Barty va fi la prima prezență la Jocurile Olimpice din carieră, în condițiile în  care ascensiunea sa a început practic în 2019. Pe hard court, Barty a reușit să câștige Turneul Campioanelor în 2019, iar în 2020 a ajuns în semifinale la Australian Open. Cel mai bun  rezultat la US Open este o optime de finală în 2019. De asemenea, alte rezultate notabile pe hard court sunt cele două titluri de la Miami, din 2019 și 2021, dar și finala de la Beijing din 2019, precum și cea de la Wuhan 2017. Australianca  are în total 116 victorii și 45 de înfrângeri pe hard, iar procentajul succeselor este de 72%. Ea are cota 6.00 să câștige medalia de aur la Jocurile Olimpice.

2. Naomi Osaka - Tenismena niponă este cea mai bună jucătoare pe hard dintre cele în activitate. Drept dovadă stau rezultatele obținute de ea. Are două titluri câștigate pe acesta suprafață la US Open, în 2018 și 2020, și două la Australian Open, în 2019 și 2021. De asemenea, a mai câștigat Indian Wells în 2018 și turneul de la Beijing în 2019. În total, ea are 119  victorii și 51 de înfrângeri pe hard. Procentajul succeselor pe această suprafață este de 70%, de departe cel mai bun din cariera sa. La pariuri online, Naomi  Osaka are cota 6.00 să câștige aurul olimpic la tenis.  Rămâne însă de văzut cum va fi nipona din punct de vedere mental, având în vedere că recent a mărturisit că se confruntă cu o depresie, motiv pentru care s-a retras de la Roland Garros și nu a participat la Wimbledon.

3. Garbine Muguruza - Iberica va evolua atât în proba de simplu, cât și la dublu, unde va face pereche cu buna sa prietenă Carla Suarez Navarro, care recent a învins cancerul și a revenit în circuit. Muguruza a fost prezentă și la Jocurile Olimpice din 2016, unde a fost eliminată în sferturile de finală la dublu. Cât privește rezultatele pe hard la simplu, cel mai bun rezultat este finala de la Australian Open 2020, turneu la care în semifinale a învins-o pe Simona  Halep. Alte rezultate notabile sunt titlul de la Dubai 2021, Cincinnati 2017 și Beijing 2015. Iberica are cota 10.00 să câștige aurul olimpic pentru Spania.

4. Aryna Sabalenka - Aflată la prima participare la Jocurile Olimpice din carieră, bielorusa are cota 10.00 să câștige aurul olimpic la simplu. Totuși, ea va fi prezentă și în proba de dublu, unde va juca alături de Vika Azarenka. Are șanse mari să câștige o medalie olimpică și la dublu, fiind o jucătoare excelentă. În turneele de Grand Slam pe hard, Sabalenka are câte o optime la Australian  Open și US Open. Ea a câștigat și turneele de la Zhuhai 2019, Dubai 2020 și Wuhan 2018 și 2019. Este genul de jucătoare care, dacă prinde o zi bună, reușește să învingă pe oricine. Pe hard are 115 victorii și 45 de înfrângeri și un procentaj de 72% al succeselor, cel mai bun dintre toate suprafețele.

5. Bianca Andreescu - Jucătoarea cu origini românești va reprezenta Canada în premieră la Tokyo. Ea are cota 15.00 să aducă aurul pentru țara ei adoptivă. Bianca s-a confruntat însă cu multe probleme medicale în ultimii doi ani, astfel că și rezultatele sale de la revenire nu au mai fost cele așteptate. Totuși, este genul de jucătoare foarte bună pe hard, drept dovadă stând rezultatele sale. A câștigat US Open în 2019, an în care s-a mai impus la Indian Wells și Rogers Cup. De la revenirea după accidentare, singurul rezultat notabil l-a obținut tot pe hard, la Miami 2021, unde a ajuns în finală. În total are 45 de victorii și 13 înfrângeri pe hard. Pare ciudat, dar Bianca a disputat în circuitul WTA doar 13 partide pe celelalte suprafețe, la turneele majore.

Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice

Simona Halep, campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019, a anunțat recent că nu va putea lua startul la Jocurile Olimpice din cauza problemelor la gambă, care au împiedicat-o să joace și la Roland Garros și Wimbledon.

"Nimic nu mă face mai mândră decât să reprezint România, dar din păcate recupararea după accidentarea la gambă necesită mai mult timp și am luat decizia de a mă retrage de la Jocurile Olimpice. După dezamăgirea de a lipsi de la Roland Garros și Wimbledon, să trebuiască să sar peste Jocurile Olimpice este ceva dificil să gestionez, dar sunt determinată să revin mai puternică. Îi voi susține pe sportivii români de acasă", a scris Simona pe Facebook.

Adauga comentariu