Ludovic Orban scoate în mod deliberat de la masa discuțiilor de investiții filiala Cluj a PNL

În contextul în care o parte a organizațiilor PNL din țară transmit mesaje de susținere a candidaturii lui Ludovic Orban pentru un nou mandat de președinte al partidului, președintele Camerei Deputaților a participat recent la o întâlnire pe tema unei legături între Autostrada Transilvania și Autostrada Sebeș-Turda, discuție la care Clujul nu a fost invitat în mod deliberat. După cum confirmă președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, capitala Ardealului a fost omisă de la masa discuțiilor: „Nu am avut asemenea invitație”, a admis Alin Tișe. 

CITEȘTE ȘI: Orban propune drum expres între Autostrada Transilvania și Autostrada Sebeș-Turda. Clujul nu a participat la discuții

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, care este și președintele PNL, a discutat subiectul realizării unui drum expres între Autostrada Trnasilvania și Autostrada Sebeș-Turda doar cu reprezentanți ai administrațiilor locale din regiunea Centru, cu primarii din Alba, Mureș, Sibiu, context în care Clujul nu a primit invitație în acest sens. 

„Nu cunosc subiectul, 

Nu am avut asemenea invitație”, a fost reacția președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, la solicitarea Ziar de Cluj. 

Oricum, tema conectării celor două autostrăzi prin intermediul unui drum expres ar fi trebuit să fie abordată de premierul Florin Cîțu.

Cu orice prilej, în schimb, președintele PNL, Ludovic Orban, le dă cu flit reprezentanților PNL Cluj, preluând acest subiect în calitate de președinte al Camerei Deputaților și eliminând Clujul de la masa discuțiilor. 

Ce mai constatăm este faptul că Orban a fost corigent la geografie: din moment ce habar nu are că Turda este un municipiu din județul Cluj, iar orice discuție care privea un drum expres care să includă și acest municipiu, trebuia să aibă ca participanți și reprezentanți ai administrației locale și județene, care sunt de la PNL Cluj.

„Crearea unei legături între Autostrada Transilvania și Autostrada Sebeș-Turda. 

Acest drum expres ar asigura o conexiune mult mai bună a zonei cu rețeaua națională de autostrăzi și drumuri rapide și o deschidere economică către partenerii comerciali din Europa”, nota recent Ludovic Orban în urma discuției purtate cu primarii din Alba, Mureș și Sibiu. 

În contextul în care între organizația PNL Cluj și organizația centrală a PNL au fost înregistrate o serie de disensiuni pe seama desemnării unui prefect din partea UDMR pentru Cluj, Ludovic Orban continuă să sfideze filiala clujeană a PNL prin coordonarea unor discuții precum cea referitoare la realizarea unui drum expres între Autostrada Trnasilvania și Autostrada Sebeș-Turda, dezbateri de la care Clujul a fost exclus. 

 

 

 

 

 

 

 

 

featured image: ludovicorban/facebook.com 

 

Adauga comentariu