Lucica Bode primeste o limba imensa in dos din partea jurnalistului clujean de la Stiri pe Surse, ilustrul necunoscut Mihai Cistelican! Eveniment UNIC in istoria presei romanesti! Ce penibili sunt securistii care il imping pe Bode in fata!

Multe lucruri mi-au fost date sa vad si sa citesc in presa romaneasca: reportaje impecabile ale lui Nistorescu, e drept, acum multi ani, anchete devastatoare ale lui Rosca Stanescu, interviuri emotionante luate de Hoandra unor personalitati culturale la care nici dracu nu ajungea sa le deschida inima, editoriale superbe scrise de Mihnea Maruta, dezvaluiri de top semnate de Andrei Ciurcan, dar si atacuri sub centura, manipulari grosolane, razbunari odioase, greseli de tipar in titlu, unele amuzante, altele cinice, ode gretoase... dar niciodata in 24 de ani de presa nu am vazut o limba in fund aplicata cu atata sarg si meticulozitate, cu atata argumentatie stiintifica, precum azi in Stiri Pe Surse, online pe care il citesc zilnic.

Autorul gretoseniei ei Mihaita Cistelican, un baiet simplu ce a ajuns ziarist pe la Cluj unde a facut zero purici si care s-a aburcat la "nationala", cel mai probabil pentru docilitatea sa profesionala.

Stiri Pe Surse publica azi un articol incredibil, unic in istoria presei romanesti: un laudatio jurnalistic la adresa ministrului Lucian Bode despre care jurnalistul, cu lacrimi in ochelari, ne dezvaluie ca "a găsit timp și pentru cercetare și a finalizat studiile doctorale cu lucrarea intitulată Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI. România în context european actual".

 

Era sa imi pice mobilul din mana: un articol "de fond" (mai degraba de "fund"), in care Bode este pomenit cu titulatura "dr." si unde, in ditamai ziarul online specializat pe actualitate politica, Cistelican se apleaca de coloana vertebrala cu coccisul spre nord si ii aplica lui dottore Bode o limboaca intre fesieri, cum n-am mai crezut ca se poate face in presa anului 2021.

Cistelican, jurnalistul Stiri pe Surse, ne dezvaluie cu demnitate ca lucrarea de doctorat a fost "indrumata" de prof.univ.dr. Adi Ivan, dar uita sa ne spuna ca Ivan este un nenorocit de securist clujean, adica rectorul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”  aka Serviciului Român de Informații. V-o spun eu:

 

Neobosita limba profesionala a lui Cistelican baleiaza N S E V pe dosul ministrului doctor Lucica Bode, caruia chiar ii pune si un link stricat unde putea fi consultata lucrarea (cheie de sinceritate marca SRI, Cistelicane, ne-am prins - n.m.), ba inca mentioneaza si cat de disciplinat e doctorul Bode care a luat chiar "foarte bine" din partea comisiei. Muriti de ras:

 

"Lucrarea lui Lucian Bode a fost realizată sub îndrumarea profesorului universitar dr. Adrian Liviu Ivan, la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie și Filosofie, Școala Doctorală „Relații internaționale și studii de securitate” și a obținut calificativul „Foarte Bine” din partea comisiei. Din comisie au făcut parte: președinte: Prof. univ. dr. Vese Vasile  (Universitatea „Babeș - Bolyai” din Cluj-Napoca), conducător de doctorat: Prof. univ. dr. Ivan Adrian Liviu  (Universitatea „Babeș - Bolyai” din Cluj-Napoca), referenți: Prof. univ. dr. Carp Radu (Universitatea din București), Conf. univ. dr. Basarabă Adrian (Universitatea de Vest din Timișoara), Prof. univ. dr. Lazăr Dan (Universitatea „Babeș - Bolyai” din Cluj-Napoca). Am încercat să citim rezumatul tezei publicat de obicei online, dar din diverse motive nu (mai) funcționează (Lucian Bode, candidatul trei; link aici: https://doctorat.ubbcluj.ro/ro/sustinerile-publice-ale-tezelor-de-doctorat/?an=2018&luna=9&facultate=0&domeniu=0 ).

Teza de doctorat trebuia să fie publicată până la data de 22 iulie 2021, după cum cere regulamentul în vigoare. Bode a optat pentru publicarea distinctă a tezei și ea apare ca fiind în curs de publicare la editura CA Publishing. Editura îl are în calitate de cofondator chiar de profesorul coordonator al lui Bode, Adrian Liviu Ivan. Ivan a plecat de la editură în 2014,  iar cel care coordonează activitatea acum este Claudiu Nicușor Marian. Publicarea la această editură a fost făcută, cel mai probabil, așa cum există această cutumă normală în mediul universitar, la îndrumarea profesorului coordonator, mai ales prin prisma recunoașterii standardelor de profesionalism."

 

Mihaita Cistelican, un tanar care, la 29 de ani, inca nu a cunoscut beneficiile dezvirginarii, concentrandu-se pe studiu, pe scris de carti si pe jurnalism indoielnic, inchide apoteotic "analiza" dedicata lui Bode. Marea intrebare care se pune este urmatoarea:

 

Cine il tot impinge pe Bode in presa nationala, ba prin fonfleuri de presa date in Faclia, ziarul mortilor clujeni, ba prin Stiri Pe Surse, ba premier posibil, ba elita academica? E clar ca niste securisti, nu avem indoiala, dar chiar asa de idioti sa fie incat sa apeleze la mijloace penibile de "diluare" a opiniei publice precum Faclia sau Cistelican?

Cu scuzele de rigoare pentru abordarea mea abrupta, dar se vede de la o posta ca securistii din spatele lui Bode sunt niste ageamii satesti. Pai, daca voiau sa il creasca pe Bode, ar fi trebuit sa aiba, nenicule, acces la televiziuni nationale, un reportajel facut pe TVR 1 despre cat de patriot e Lucica, sau ce bun tata e, sau cum gateste el spanac cu ochiuri... dar asa ceva...

Comentarii

Popica

18.09.2021 21:31

 Bravo, Alexa, nu iti inchipui cat ma incanta acest articol!! Tocmai am iesit de pe siteul stiripesurse, pe care il citesc si eu zilnic, si am ramas pur si simplu mut citind articolul despre Bode "doctorul"!!! Am zis, Doamne, nu citesc bine, am tot sperat la un misto, batjocura, ceva, dar nimic! Elogiu pur! In ce lume traim? M-am intrebat, din nou.. Divinitatea insa m-a facut sa deschid ziardecluj imediat dupa si sa dau de acest articolul "raspuns", ca sa zic asa. M-a uns pe suflet! Multumesc. 

Popica

18.09.2021 21:33

By the way, la ce fatza are asa zisul jurnist, nu ma mir cada limbi in c.u.r

Maria Voican

20.09.2021 10:21

Exact la fatza acestui cistelican ma uitam si eu inainte sa vomit!

Bendeac

19.09.2021 11:50

Are Mita asta o fatuca, sa moara Hortensia, zici ca-i broscoiul raios din poveste! Ribip,ribip,ribip.

Sat an

19.09.2021 14:30

Copilu ala e un amarat cu ceva probleme de sanatate mintala, l-am avut vecin pe Fabricii de Zahar...familie amarata, incearca si el sa faca ce a invatat la facultatea de stiinte politice, la chereches... il faci vedeta degeaba

Adauga comentariu