Liviu Șipoș, fost șef al Crimei Organizate din Cluj, a fost dus la audieri de DIICOT sub acuzații de șantaj

Fostul șef al Crimei Organizate din Cluj Liviu Șipoș a fost ridicat de DIICOT sub acuzații de șantaj.

Se pare că acesta a început să șantajeze oameni de afaceri după ce s-a pensionat.

Concret, Șipoș avea o firmă de securitate cu ajutorul căreia monta echipamente de supraveghere pe mașinile unor oameni de afaceri. Acesta le inventa dosare fictive și le cerea șpăgi de sute de mii de euro pentru a le închide.

CONTEXT: Sâmbătă dimineața procurorii DIICOT au început perchezițiile la casa fostului comisar BCCO Cluj, Liviu Șipoș. Acesta s-a pensionat din Poliție în urmă cu mai mulți ani și a lucrat, în ultima perioadă, ca șef al securității la firma Fujikura Automotive din Cluj. Liviu Șipoș a fost specializat în lupta antidrog.

După 14 ore de percheziții, fostul comisar Liviu Șipoș și alte trei persoane, presupuse cmplici, au fost reținute și duse la DIICOT București pentru audieri.

În cursul zilei de duminică, inculpaţii vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Cluj-Napoca şi al luptătorilor din cadrul SIAS.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul DIICOT.

CITEȘTE: După percheziții de 14 ore la casa fostului comisar de la Crima Organizată Cluj, Liviu Șipoș, acesta a fost reținut. Acesta a lucrat, în ultima perioadă, ca șef al securității la firma Fujikura Automotive Cluj

Din monitorizarea presei locale, aflăm că fostul polițist, Liviu Șipoș, era în anii 2000 și fericitul posesor al unei case de amanet.

”Miron Alexandru spune că i-a cunoscut pe Constantin Hulpe şi Alexandru Jucan în urmă cu patru ani, când se afla la casa de amanet a unui prieten, Liviu Şipos, un fost poliţist clujean titrat în presă drept un personaj controversat.
“Pentru prima oară, i-am văzut pe cei doi (Constantin Hulpe şi Alexandru Jucan, n.red.) în 25 octombrie (2006) în timp ce mă aflam la casa de amanet denumită “Amanet Lux”, situată pe strada Gheorghe Doja nr.16 ap. 2 Cluj Napoca al cărei patron a fost prietenul meu, Şipos Liviu, fost poliţist. În timp ce discutam cu Şipos Liviu, în jurul orei  după-amiezii au intrat în casa de amanet Hulpe Constantin şi Jucan Alexandru ca să numere o sumă de bani în euro şi să verifice bancnotele cu lampa ultraviolete. Din discuţiile purtate între Hulpe şi Jucan am înţeles că Jucan cumpărase de la Hulpe o casă pe Dimitrie Bolintineanu cu 90.000 de euro”, declară Miron în faţa procurorilor.” (Gazeta de Cluj, decembrie 2010)

Adauga comentariu