Limbaj de primar declarat incompatibil: " Daca esti consilier nu mai ai voie sa lucrezi nicaieri, sau care-i treaba?"

La inceputul acestei luni, Agentia Nationala de Integritate il declara incompatibil pe Florin Moldovan, primarul comunei Baciu, pentru ca, pentru mai bine de un an, a detinut simultan functia de edil al comunei si cea de administrator la o societate comerciala. Mai mult, aceeasi societate comerciala pe care acesta a condus-o si pe vremea cand era consilier local in Baciu a dotat pimaria comunala cu prize. Astazi, primarul se revolta, spunand ca “Da, am fost consilier, dar daca esti consilier nu mai ai voie sa lucrezi nicaieri, sau care-i treaba?

“S-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 15 iunie 2012  - 18 octombrie 2013, intrucat a detinut, simultan cu functia de primar, diferite functii de conducere ori de executie la diferite societati comerciale, incalcand, astfel, dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003", se anunta pe site-ul ANI, la inceputul acestei luni.

Florin Muresan a declarat, pentru Ziar de Cluj, ca va ataca in instanta decizia ANI pentru ca, in conceptia lui, un edil poate sa aiba functii de conducere in orice societate comerciala.

“O sa depun actele la tribunal, pentru ca nu este constitutional si nu este in regula ce s-a decis. Ce are treaba de consilier cu treaba de administrator? Unde e incompatibilitatea? Nu inteleg unde e. Instanta o sa decida si treaba asta. Nu inteleg! Nu am prestat niciun serviciu. Ca am facut o masuratoare de priza de pamant, aia nu inseamna ca am prestat un serviciu. Instanta va decide, nu am ce sa spun mai mult. Eu spun doar ca am dreptate. Conflict de interese n-a existat”, a spus acesta.

In urma cu mai bine de un an jumatate, Ziar de Cluj scria despre periplul primarului comunei Baciu in diferite societati comerciale, dar si despre afacerile pe care acesta le facea cu primaria pe care, momentan, o conduce.

 

Comentarii

mariaia

16.03.2015 14:32

ce incult!

Adauga comentariu