Liderul PNL-iștilor clujeni, Daniel Buda, acuzații de „infantilism politic” la adresa USR: „Copii care se joacă încă în nisip în d-ale politicii”

Daniel Buda, liderul PNL-iștilor clujeni, a apreciat în termeni duri demisiile miniștrilor USR din guvernul Cîțu, acuzându-i pe partenerii de coaliție de „infantilism politic”. 

De la „interesul național” al lui Oprea la „interesul românilor” al lui Buda

Asemenea UNPR-istului Gabriel Oprea, care uza în mod frecvent formula „interesului național” fără prea multă acoperire, și liderul PNL-ilor clujeni Daniel Buda este preocupat de „interesul românilor”. 

„Haideți să facem acuma un pariu: dacă nu vin în matca guvernamentală, Dan Barna nu o să fie președintele partidului USR cu siguranță”, a declarat președintele PNL-iștilor clujeni Daniel Buda, referindu-se la competiția ce urmează în interiorul Alianței USRPlus pentru alegerea președintelui partidului. 

„Sunt foarte deranjat de faptul că domnul Cioloș nu este în țară.

N-am știut că e plecat la Paris.

În momentul unei crize guvernamentale puternice să pui mai presus de interesul românilor o întâlnire, fie și cu Macron, pentru mine este un gest de sfidare față de români”, a susținut Buda în cadrul unei intervenții telefonice din Bruxelles la un post de radio local. 

„Este un gest, dacă-mi dați voie să nu fiu prea dur, de iresponsabilitate crasă din partea lor și mă surprinde foarte mult și acest demers din partea colegului meu Dacian Cioloș, cu care-am fost coleg și la liceu și la facultate, aș fi așteptat mai multă maturitate din partea lor”, a declarat Daniel Buda, lider PNL și eurodeputat de Cluj.

„Sigur, domniile lor au stat calați pe ceea ce înseamnă îndepărtarea lui Florin Cîțu din Guvern, ceea ce desigur nu putem accepta, așa cum în mod corect de altfel, Kelemen Hunor a spus în cadrul unei ședințe și le-a reproșat oarecum părintește, mă rog, ca un om cu mai multă experiență unor copii care se joacă încă în nisip în d-ale politicii: Nu puteți să veniți să spuneți în decembrie că nu-l vreți pe Ludovic Orban. 

Bun, a venit coaliția cu un alt prim-ministru, cu Florin Cîțu, iar după câteva luni de zile, după ce puneți frână programului de guvernare, voi nu-l vreți pe Florin Cîțu, vreți pe altcineva. 

E o oarecare doză de infantilism. Că nu pot să-i acuz de altceva decât de un infantilism politic!”, a mai punctat Buda în intervenția telefonică de la Bruxelles. 

 

Adauga comentariu