Liberalii ne administrează noi restricții de Paște. Pe când Paștele Cailor ne jignesc și cu noi spitale?

Din 14 martie 2021, stăpânii noștri liberali au decis să ne administreze noi restricții. Vom avea, cel puțin o lună, programul de detenție prelungit, arestul la domiciliu urmând a se desfășura între orele 22 și 5.  

În acest an, Paștele catolic va pica pe 4 aprilie, iar cel ortodox în 2 mai, așa că noaptea de Înviere va avea loc ziua sau prin videochat, cel puțin pentru catolici, dar, cel mai probabil, și pentru ortodocși.

Dacă așa au stabilit stăpânii liberali, ne vom supune, și vom petrece, pentru al doilea an la rând, Sfintele Sărbători Pascale, șobolănește.

Pandemia a devenit oficială în România din data de 16 martie 2020, când a fost instituită starea de urgență, care ne-a transformat pe toți în arestați la domiciliu, în vinovați fără vină. Am stat atunci ascunși în case, ca șobolanii, cei mai mulți dintre noi, speriați de geaca lui Vela, dinspre care auzeam vorbe apocaliptice. Credeam că circulă printre noi un virus ucigaș, care pândește să ne distrugă imediat cum pășim afară pe ușa apartamentului.

Apoi a venit vara, am mers la mare, pe litoralul românesc ne-am înghesuit ca în anii buni, în stațiunile montane ne-am dat pe schiuri iarna într-o veselie, party-urile s-au desfășurat mai pe ocolite, dar mai abitir, tot anul ș.a.m.d.

Românul s-a adaptat la pandemie și la șobolănie, fiind doar în vâna noastră opresiunea și adaptarea la ea, din tristele vremuri antedecembriste.

Într-un an de zile, de când tot suferim restricții, de când le tot respectăm sau ne ferim de ele, după caz, stăpânii liberali nu au ridicat NICIUN SPITAL NOU.

Mai întâi am stat închiși ca infractorii în case, fără niciun efect – virusul a continuat să circule printre noi și să dezvolte noi tulpini. Apoi am adoptat purtarea botnițelor prin toate spațiile libere, devenite de fapt mari pușcării – iarăși fără ca botnița să ducă la eradicarea virusului pandemic. Mai nou ne vaccinăm cu un ser care are doar „N” efecte adverse, dar e normal dacă îți pică fața temporar, și oricum sunt șanse mari să nu îți pice ție, ci vecinului, ceea ce e ok. Imediat serbăm iar Paștele în arest.

Pe când Paștele Cailor însă ne jignesc stăpânii liberali și cu un spital? A trecut un an de pandemie și tot vechile spitale riscă să fie umplute cu morți și cu răniți, dacă vine valul trei peste noi cu un virus mai agresiv. Dacă făceați voi, băi, liberalilor, de un an spitale, acum eram de Paște cu toții la biserică, ne rugam pentru sănătatea voastră, nu vedeam slujba de Înviere prin videochat, înjurându-vă de toți morții și răniții!

Dacă făceați spitale în anul ăsta care a trecut, aveați dreptul moral, stimați călăi pandemici liberali, să ne administrați câte restricții voia mușchiul vostru deltoid vaccinat! Dar așa, numai restricții, fără spitale, liberalismul vostru nu pare deloc liberalism, regim democratic, ci totalitarism.

Liber la vânătoarea de porci, nu și la Înviere

Anexa la Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 16 din 10 martie 2021 prevede:

„16. Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășoară în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne.

17. În condițiile pct. 16, pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV2, organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate, fiind interzisă participarea persoanelor care nu au domiciliul sau reședința în localitățile în care se desfășoară aceste activități.”

Dar:

„25. Se propune menținerea interdicției de circulație în interiorul localităților pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

26. Se propune menținerea interdicției de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22-05, cu următoarele excepții motivate de:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie şi locul/locurile de desfășurare a activității profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

35. Se propune menținerea interdicției efectuării transportului rutier de persoane prin servicii ocazionale, precum și suplimentarea unor curse regulate, potrivit reglementărilor în vigoare, în scopul participării la procesiunile și/sau pelerinajele religioase către locurile unde se desfășoară aceste activități.”

Așadar, slujbele de Paște sunt permise, dar credincioșilor nu le este permis să ajungă la ele.

Însă, pentru vânătorii neamului, Stăpânirea a lăsat totuși o portiță. La punctul 19 din HCNSU 16, stăpânii stipulează:

„Este permisă desfășurarea activităților de prevenire și combatere a pestei porcine africane prin vânători colective la care pot participa cel mult 20 de persoane.”

Vânat în cătarea puștii, șobolăneală plăcută, sărbători fericite de Paștele Cailor, după caz! Că așa-i în pandemie!

Adauga comentariu