Le-a trebuit un an sa amenajeze cateva sute de metri patrati de trotuar si inca nu au terminat lucrarea

Zona de promenada din fata Operei Maghiare va fi receptionata in luna iunie, cel mai probabil cu putine zile inaintea alegerilor locale, la o distanta de mai bine de un an de cand administratia condusa de Emil Boc  a demarat lucrarile de reamenajare. Santierul este finalizat in proprtie de 98% iar in aceste zile inspectorii de specialitate ai primariei fac controale pentru a preveni situatia intalnita pe strazile Motilor si Horea, unde muncitorii au executat lucrari de mantuiala.

De mai bine de un an de zile piateta din fata Operei Maghiare din Cluj-Napoca se afla in santier. Aici muncitorii de la Diferit-Kiat au lucrat 24 din 24 de ore, sapte zile pe saptamana, pentru ca locuitorii din municipiu sa se bucure de o zona moderna de promenada. Surprinzator sau nu, cu tot efortul de care au dat dovada executantii lucrarii, amplasarea placilor de granit, montarea de sisteme moderne de iluminat sau plantarea de arbori  a facut ca deranjul public sa dureze mai bine de un an. 

Astazi, santierul din fata Operei Maghiare era inconjurat cu banda de culoare alb rosie astfel incat sa impiedice trecatorii sa circule printre masinile parcate la intamplare sau printre utilajele folosite la reabilitarea tramei stradale. Niciun muncitor de la asocierea firmelor Diferit-Kiat nu desfasura activitate azi pe santierul de la Opera Maghiara. Singurele doua zone in care s-a putut observa activitate fiind pe strada Baritiu,  unde 6 oameni, imbracati cu veste portcalii, amenajau cu spor dalele grele de granit. Nu mai are rost sa reamintim cititorilor faptul ca strada Baritiu trebuia finalizata pana la sfarsitul anului trecut, iar cele doua grupuri de muncitori care amenajau la amiaza dalele de granit in fata imobilului cu numarul 14 de pe Baritiu demonstreaza ca marea reabilitare stradala a fost facuta de mantuiala.

Tot azi, in jurul amiezii, o echipa de inspectori din cadrul Primariei Cluj-Napoca s-a deplasat in teren pentru a inspecta stadiul si calitatea lucrarilor de reamenazajre a spatiului din fata Operei Maghiare. Printre discutiile purtate cu reprezentantii executantului lucrarii inspectorii primariei au sesizat faptul ca la pista de biciclete, stratul de rulare nu are aceeasi culoare ca cea turnata anul trecut. 

“Tot ce putem spune este ca in aceste zile inspectorii primariei sunt pe teren pentru a evalua stadiul si calitatea lucrarilor din zona Operei Maghiare. O data exacta nu putem preciza cand vor fi receptionate lucrarile insa cel mai probabil acest lucru se va face pana in luna iunie”, au afirmat reprezentantii Biroului mass media din cadrul Primariei Cluj-Napoca.

 

 

Adauga comentariu