Klaus seamănă cu Dragnea, prin obsesia stupidă de a face alegeri. Bruxelles discută despre lockdown total. Se va opune Iohannis Europei?

Liviu Dragnea și PSD au pierdut puncte enorme după marea victorie din 2016, când timp de doi ani și jumătate au insistat prostește cu legile Justiției, agresând în mod stupid așteptările opiniei publice. Așa face acum și Klaus Iohannis în numele unei obsesii deja patologice. Iohannis insistă și insistă să facă alegeri parlamentare în decembrie în condițiile în care țara este vraiște, oamenii sunt speriați și abandonați de un stat corupt și un sistem sanitar mai putred ca o metastază.  

Ceea ce părea funny la început - așa, cam prin 2014 - să îți faci din a înjura PSD o platformă superficială politică, a devenit astăzi ceva redundant. PSD nu mai e la putere de aproape un an. Toți românii văd cât de prost conduce PNL România în pandemie. Nimeni nu mai pune botul la discursul retardat al lui Iohannis, care scuipă din 5 în 5 minute în orice discurs PSD, PSD. Iohannis stă bine-mersi la Cotroceni, papă mâncărică bună, beneficiază de servicii medicale, așa cum de altfel merită un șef de stat, dar habar nu are ce înseamnă să fii abandonat de propriul stat. 

Am în familia extinsă un apropiat care s-a îmbolnăvit de COVID și care, de la momentul depistării ca pozitiv și până astăzi nu a fost contactat de nimeni din partea DSP. Spitalele României sunt pur și simplu asaltate de cazuri și toți oamenii se întreabă de ce nu s-a făcut nimic pe partea de organizare și procurare de materiale din martie și până acum. De ce marele Guvern salvator al PNL nu a fost în stare să asigure cele necesare românilor pentru a face față mai bine la această criză? 

Retardul social al președintelui Iohannis s-a văzut în toată splendoarea când, interpelat de reporterul ziarului Libertatea, care i-a spus că DSP-urile nu au raportat în pandemie nicio boală nosocomială, a avut nevoie de timp să constate ceea ce știam cu toții: că spitalele României mustesc de infecții nosocomiale și că nu este nevoie să fii mare statistician sau expert ca să te uiți și la rapoartele de cercetare din anii trecuți.  

De la căderea Guvernului PSD și până astăzi s-a demonstrat foarte clar că social democrații nu mai dețin controlul majorității din Parlament și că PNL conduce România cu toată libertatea pe care o dorește. A, că Iohannis ar vrea să aibă un Guvern susținut de 80% din Parlament, asta este o altă discuție! Dar ne îndreptăm vertiginos spre 7 și apoi 10.000 de cazuri în următoarele 45 de zile. Până la alegerile parlamentare este destul de clar spre ce cifre ne vom îndrepta și spun cu tristețe că e foarte probabil ca românii să înceapă să moară acasă. În total dispreț față de problemele reale ale românilor, Ciolacu și Orban își fac listele de parlamentari ca și cum asta ar fi prioritatea numărul unu, nu pandemia. 

În tot acest timp, Europa tremură îngrijorată. Tot mai multe țări declară lockdown sau analizează posibilitatea de a activa lockdown în următoarea săptămână. În Parlamentul European, liderii marilor grupuri politice discută serios despre singura soluție viabilă pentru a da un șoc răspândirii virusului. Un lockdown total la nivel de continent. Și asta foarte repede, până nu se împute și mai tare treaba. Mă întreb și eu așa, simplu ziarist, că nu sunt șef de stat, dacă marii lideri europeni și majoritatea țărilor europene vor decide un lockdown total continental, ce va face domnul Iohannis? Va insista în continuare să îi expună pe români, ducându-i la vot? S-a văzut ce frumos a explodat COVID-ul după alegerile locale și după deschiderea școlilor.  

Sigur, domnul Iohannis, așa mut în dungi cum îl știm, poate face alegeri și la 20.000 de cazuri pe zi. Însă părerea mea: că, dacă va insista să le facă, partidul nu va lua nici măcar 25%. E adevărat și înțeleg dilema domnului Iohannis. În martie e și mai posibil ca PNL să cadă în nas. Cine va guverna în 2021, va guverna poverile crizei economice și ale falimentului social aproape sigure.  

Așa a fost să fie pentru domnul Iohannis acest al doilea mandat câștigat cu prea multă siguranță în fața Vioricăi Dăncilă. Vrând să aibă tot, vrând să conducă dictatorial majorități supreme, Iohannis a luat o palmă de la destin în martie, când COVID-ul i-a stricat toate calculele și ia o palmă și acum fiindcă, dacă alegerile se organizează în martie, PSD va reveni la guvernare fără niciun dubiu. 

Pe coridoarele mirosind a clor de la Casa Poporului se vorbește cu relaxare și despre scenariul amânării. În viziunea domnului Marcel Ciolacu și a domnului Ludovic Orban, odată listele bătute în cuie acum, ele nu se vor mai putea schimba în martie, cred cei doi lideri de partide. Dacă se va lua decizia amânării alegerilor pe motiv de lockdown, toate zbaterile constituirii unor liste au fost însă degeaba. O sesizare la Curtea Constituțională, și muncușoara lor se va duce pe apa sâmbetei!

Spre deosebire de alte dăți, când oamenii respirau libertatea fără mască, lucrurile s-au schimbat radical. Românii expiră prin mască ură împotriva tuturor partidelor politice și au dreptate. Nereformate, PNL și PSD sunt aceeași mizerie, iar USR și-a dezamăgit totalmente susținătorii, rămânând un partid adolescentin care, în loc să iasă afară, în România reală și să se apuce de muncă, preferă să stea la căldurică, mai mult la televizor și să se certe intern despre cine are like-ul mai mare și share-ul mai tare. 

Adauga comentariu