Jumătate dintre mașinile ridicate de Poliția Locală aparțin studenților din alte județe

Șeful Poliției Locale Cluj susține că din cele 7700 de autoturisme ridicate anul trecut, jumătate sunt din alte județe, iar mare parte aparțin studenților care studiază la universitățile din Cluj-Napoca. 

”În Cluj sunt 83.500 de studenți. Mare parte dintre ei locuiesc în zona Hașdeu, de aceea sperăm că parkingul va rezolva problema cu locurile de parcare. Este un incovenient să îți cauți în fiecare zi un loc de parcare, sau este total neplăcut ca poliția locală să îți ridice mașina. Anul trecut am ridicat 7700 de autoturisme din care jumătate sunt din alte județe, și mare parte aparțineau studenților care au venit în municipiu cu obiceiuri din alte zone. Desigur că trebuie să îi disciplonăm și să aplicăm legea. Studenții reprezintă un lucru importan pentru oraș, dar trebuie să respectăm legile”; a declarat șeful Poliției Locale, Marcel Bonțidean.

Marcel Bonțidean le recomandă studenților să nu vină cu mașina la Cluj pentru că riscă să se plimbe multă vreme pentru a găsi un loc de parcare, sau și mai grav se pot trezi cu amendă sau cu mașina ridicată. 

Practic, Bonțidean repetă ceea ce și Emil Boc a afirmat în repetate rânduri: studentul rămâne, mașina pleacă. În loc să găsească soluții pentru lipsa locurilor de parcare, preferă să dea vina pe mașini, atât a studenților cât și a clujenilor. Dacă orașul ar avea sufieciente parkinguri în toate cartierele, poate că această atitudine a autorităților locale ar fi justificată. Parkingurile din cartiere sunt aproape inexistente, dar administrația locală continuă să dea vină pe cetățeni pentru că au tupeul să își cumpere mașini. 

Adauga comentariu