Jos pălăria senatorului Lungu! El le cere senatorului Goțiu și deputatului Ungureanu, foști jurnaliști, să se delimiteze de bălăriile lui Andrei Caramitru

Andrei Caramitru, fiul actorului Ion Caramitru și fost consilier al liderului USR Dan Barna, a lansat, pe pagina sa de Facebook atacuri nominale la adresa unor jurnaliști care i-au cerut să își explice sursele de venit. Acesta a împărțit jurnaliștii în trei categorii: buni/independenți; sclavi; coprofagi/sclavi infiltrați. În acest context, jurnalista Sidonia Bogdan a fost catalogată drept ”mizerie în forma umană”, ”coprofag”, ”nimeni frustrat”, pentru că a îndrăznit să-i solicite lui Andrei Caramitru să comunice public de unde provin banii săi.

În mod ciudat și neașteptat, senatorul USR Cluj, Mihai Goțiu și deputatul USR Cluj, Emanuel Ungureanu, ambii jurnaliști nu și-au exprimat niciun punct de vedere cu privire la ieșirea lui Andrei Caramitru. Atât Goțiu cât și Ungureanu au activat mai mulți ani ca jurnaliști de presă scrisă, cu investigații serioase în portofoliu. Acest aspect a fost sesizat și de senatorul PMP Cluj, Vasile-Cristian Lungu, care le-a cerut celor doi să se delimiteze de aberațiile lui Caramitru Junior.

“Andrei Caramitru s-a remarcat, în ultimele luni, prin poziții extrem de vehemente. În luna aprilie, el şi-a cerut scuze după ce mai mulți parlamentari USR s-au delimitat de afirmațiile sale în care a făcut referiri extremiste în ce privește Holocaustul. A fost atât de grav ce a afirmat public atunci consilierul lui Dan Barna, încât inclusiv ambasadorul Israelului a reacționat. Ulterior, candidatul la președinție al USR, Dan Barna, a comunicat că Andrei Caramitru nu mai este consilierul său. Însă, imediat după, Caramitru a fost desemnat în comisia USR-PLUS, care elaborează programul de guvernare al USR pentru momentul, ipotetic, în care USR se pregătește să guverneze. Deci, delimitarea prezidențiabilului Dan Barna de acest individ cu viziuni de surveillance orwelliene asupra populației a fost una pur verbală și nu a fost pusă în practică niciodată de USR. Însă, ce a făcut luni Caramitru m-a consternat. Să lansezi un atac furibund la adresa unor jurnaliști doar pentru că te-au întrebat dacă ai făcut bani din contracte cu statul, este complet inadmisibil. Imaginați-vă cum ar acționa acest personaj al USR într-un rol de ministru, când ar avea putere executivă de a lua decizii cu impact național și imediat asupra populației. Mai mult de atât, ce mă lasă fără răspuns este de ce colegii lui de partid de la Cluj, Goțiu și Ungureanu, foști jurnaliști ei înșiși nu au reacționat în nici un fel să apere dreptul presei de a pune orice fel de întrebări, mai ales dacă aceste întrebări i se pun unui politician”, a comentat senatorul Lungu.

Andrei Caramitru nu este la primul derapaj de acest fel. A mai avut, în ultima perioadă, ieșiri, jignind persoane publice care au opinii diferite de ale sale sau care fac afirmații care nu îi sunt pe plac.

Pentru atitudinea sa în acest caz, îi acordăm Jos Pălăria senatorului Lungu!

Adauga comentariu