JOCUL DE-A ASFALTAREA DN75: Fenta ministrului Drulă, a CNAIR şi DRDP Cluj

DN75 este liniuța șerpuitoare care unește Clujul – această capitală de PR politic al României –  de Parcul Natural Apuseni și Țara Moților. Asta dacă ai maşină şi nervi să parcurgi ce nu s-a asfaltat timp de 30 de ani. De la ieșirea din județul Cluj și până adânc, în Țara Moților, drumul e o salbă de gropi mari și mici, crăpături și margini surpate în care, anual, autoritățile mai toarnă umplutură: uneori bitum, alteori doar pietriș.

Recent, moţii s-au mobilizat să facă presiune pe autorităţi. Care autorităţi au promis măsuri. Care măsuri, după cum observă universitarul clujean Irimie Pop, sunt doar o "fentă a ministrului Drulă, a CNAIR şi a DRDP Cluj).

Universitarul clujean Irimie Pop afirmă, pe pagina sa de Facebook, că:

Faptul că DRDP CLUJ i s-a cerut să se facă că spoiește DN75, pentru a ne astupa gura, devine din ce în ce mai evident. Iată argumentele:
1. Directorul DRDP Cluj, domnul Eugen Cecan, nu a avut ce face decât să recunoască, la Sălciua, că DN75 nu a figurat și nu figurează pe site-ul CNAIR în lista drumurilor care se reabilitează/modernizează pentru că.....nu sunt bani alocați și CNAIR a făcut o expertiză(care contrazice grav Studiul de fezabilitate pe care eu l-am publicat, document din 2007, care zice altceva). De aceea, din banii de reparații alocați DRDP CLUJ în ”oala comună” a tuturor drumurilor naționale, s-a alocat, doar pe hârtie, fonduri pentru cârpeala de 6 cm, presiunea politică fiind extrem de mare de a arăta moților care pregăteau, pentru 14 Mai 2021, Caravana Drumului Rușinii că, ce să vezi, la Alba și Cluj, se moare de grija lor. Așa că, pe 15 Mai 2021, publică achiziția, pe cele trei loturi, în SISTEMUL ELECTRONIC DE ACHIZIȚII PUBLICE (SEAP/SICAP);
2. Acum constatăm că, deși termenul publicat inițial pentru evaluarea financiară era 28.06.2021, ce să vezi, miracol, în platforma SICAP: termenul a devenit 18.10.2021
CONCLUZII/SCENARII POSIBILE:
1. DRULĂ/CNAIR/DRDP CLUJ, ne iau de proști și ne subestimează determinarea;
2. DRDP CLUJ vrea să emită ordin de începere a lucrărilor, de astfaltare a DN75, de Căciun;
3. Ceea ce este clar: SE TRAGE DE TIMP, pentru a avea vreme să acționeze prin metode securistoide de intimidare, discreditare și alte asemenea!
Priviți poza atașată acestei postări: ceea ce trebuia demonstrat. Pentru cunoscători: q.e.d.
P.S. AȘTEPT VREUN PRIETEN DE-AL MINISTRULUI DRULĂ SĂ NE SPUNĂ CĂ A PUS VORBE BUNE PENTRU AMÂNAREA TERMENILOR DIN PROCEDURA DE ACHIZITIE A ASFALTARII DRUMULUI RUȘINII! Curaj!!!!
Mințiți am fost destul, dar nu suntem proști!
NU NE VOM LĂSA, URMEAZĂ FAZA SUPERIOARĂ A PROTESTELOR NOASTRE!

Adauga comentariu