Încă o structură inutilă, de tipul: Hai să ne-adunăm ca să nu fim împrăștiați. Autoritățile înființează un consiliu cu caracter consultativ pentru tineret

Dacă vrei să îngropi o problemă, faci o comisie. Primăria Cluj-Napoca urmează să înființeze o nouă structură cu caracter consultativ - Consiliul Consultativ de Tineret Cluj-Napoca -  a cărei organizare și funcționare sunt analizate de reprezentanții administrației locale. 

„Municipiul Cluj-Napoca prin Centrul de inovare și imaginație civică și Biroul programe culturale și pentru tineret din cadrul Serviciului public pentru administrarea obiectivelor culturale, colaborează strategic cu Federația tinerilor din Cluj, scopul colaborării este crearea unor mecanisme care să contribuie la implicarea sectorului de tineret ca parte activă în procesul de luare a deciziilor legate de proiectele și politicile publice pentru tineri, impunându-se un parteneriat între cele două entități. 

Acest lucru presupune înființarea Consiliului Consultativ de Tineret Cluj-Napoca”, se arată în motivarea proiectului analizat de administrația locală. 

Ce își propune Consiliul Consultativ?

Această nouă comisie vizează să sprijine acțiunile și activitățile de tineret în limitele resurselor disponibile, să asigure participarea tinerilor la luarea deciziilor care îi vizează și va susține implicarea tinerilor în formularea politicilor publice și a programelor destinate acestora.

Din cadrul noului consiliu cu caracter consultativ vor putea face parte reprezentanți ai structurilor de tineret din Cluj-Napoca, reprezentanți ai organizațiilor studențești, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale etc.

„Cadrul de consultare și dezbatere va fi realizat prin Centrul de inovare și imaginație civică, instrument de guvernanță participativă al municipiului Cluj-Napoca”, se detaliază în proiect. 

În privința modului de organizare, noua comisie consultativă va dispune de un serviciu de secretariat, asigurat de către Serviciul public pentru administrarea obiectivelor culturale.

Consiliul Consultativ al Tinerilor se înființează pe perioadă nedeterminată. 

Printre obiectivele acestei noi structuri, figurează:

Identificarea și satisfacerea nevoilor tinerilor
Promovarea dialogului între generații
Promovarea viziunii tinerilor

În privința bugetului aferent acestei structuri, precum și a remunerației membrilor acesteia, reprezentanții administrației locale invocă prevederile Legii 273/2006 privind finanțele publice, și Legea nr 350/2006 a tinerilor. 

Proiectul de înființare a CCT poate fi consultat aici. 

 


Adauga comentariu