Iar ne prinde începerea școlii cu buda în curte. Raport al Prefecturii Cluj: ”Din cele 955 de clădiri din învățământul preșcolar clujean, 285 nu au autorizație de securitate de incendiu”. Și câte ceva despre minciunile ordinare ale lui Boc

Conform unui raport al Prefecturii Cluj, dintr-un total de 608 obiective de învățământ din județ (școli, grădinițe, cantine, internate, cantine, săli de sport, ateliere), din cele 955 de clădiri din învățământul preșcolar clujean, 285 nu au autorizație de securitate de incendiu. Peste 50 de unități nu au autorizație sanitară, iar 8 școli au grup sanitar tip latrină.

Majoritatea unităților de învățământ care nu au autorizație sanitară ori de securitate la incendiu se află în mediul rural, în timp ce în Cluj-Napoca există două obiective neautorizate: Grădinița cu program prelungit „Căsuța Poveștilor” din Cluj-Napoca (se desfășoară lucrări de reabilitare și modernizare, autorizația sanitară fiind suspendată) și Sala de sport a Colegiului National „George Coșbuc” (autorizație suspendată din cauza deplasărilor de teren).

Interesant cu poveștile lui Boc despre ”Căsuța Poveștilor” este faptul că în ianuarie 2020 se declara: ”Cel mai avansat proiect este cel referitor la Grădinița „Căsuța Poveștilor” unde s-a adjudecat deja licitaţia de proiectare şi execuţie, lucrarea urmând să fie terminată în acest an.” (adică în 2020)

PENTRU A VĂ FAMILIARIZA CU MINCIUNILE PINOCHIO-ULUI EMIL BOC, CITIȚI ȘI REALITATEA DIN APRILIE 2021 (CU POZE, SĂ VADĂ ȘI OASTEA MARTORII DOMNULUI NOSTRU EMIL BOC): Calitatea vieții, de negăsit în cartierele Clujului! În Iris, copiii merg la grădiniță în „Căsuța poveștilor” horror

PE HÂRTIE TOTUL E MINUNAT!

Interesant este și cum minciuna continuă. În august 2021 Boc a promis că ”o să se”, ”o să fie” (iar undeva în viitorul unei date stelare), iar presa ”profesionistă” clujeană l-a preluat ca atare, fără să îi taxeze minciunile grosolane. Mai ales că ”reabilitarea” grădiniței trebuia să fie deja gata la finalul anului 2020. Dacă nu a fost capabil de reabilitare, Emil Boc a inventat un studuiu de fezabilitate și un proiect de HCL, să mai dea niște apă la pești.

”Imobilul cu trei niveluri unde funcționează grădinița Căsuța Poveștilor de pe strada Parcul Feroviarilor din Cluj va fi reabilitat și va primi și funcțiunea de creșă. Grădinița cu cele trei grupe va rămâne să funcționeze în continuare la parter, urmând ca la etajul I, spațiul să fie reamenajat pentru 4 grupe de creșă, iar la mansardă să fie amenajare spații conexe care să deservească atât grădinița cât și creșa.

Studiul urbanistic și de fezabilitate a fost realizat de Atelier Mass (cei care lucrează și în cadrul proiectului de reabilitatea a Dealului Cetățuia) iar investiția a fost evaluată la peste 9,9 milioane lei cu TVA și 12 luni de zile, termen de execuție. Deja arhitectul șef al municipiului a emis un aviz prin care propunerea de reabilitare a clădirii de pe strada Parcul Feroviarilor a fost acceptată la comisia de estetică urbană.

Consilierii locali vor analizată la ședința din 4 august indicatorii tehnico economici ai proiectului de reabilitare și reconversie a clădirii de pe strada Parcul Feroviarilor nr. 1A în așa fel încât, pe lângă grădinița cu 3 grupe care funcționează la parterul imobilului să fie amenajată la etaj și o creșă cu 4 grupe care să deservească 52 de copii, iar la mansardă să fie create spații administrative și conexe pentru ambele structuri. Proiectul urbanistic și studiul de fezabilitate este făcut de Atelier Mass. Potrivit proiectanților, investiția de transformare a clădirii pentru a primi și funcțiunea de creșă este estimată la peste 9,9 milioane lei cu TVA, din care construcțiile și montajul presupun peste 7,6 milioane lei. Termenul de execuție a fost estimat la 12 luni.” (sursa: actualdecluj.ro)

Printre motivele pentru care unitățile de învățământ din Cluj nu au primit autorizație sunt: clădiri degradate, nerespectarea normelor sanitare privind circuitele funcţionale şi asigurarea spaţiilor necesare la blocul alimentar, deficiențe igienico-sanitare, încălzire necorespunzătoare ori curți neamenajate și neîngradite.

Adauga comentariu