Grand Hotel Italia a scăzut enorm din cauza pandemiei. A raportat pierderi de 1,3 milioane euro, anul trecut și o scădere la jumătate a numărului de angajați

Restricțiile impuse de Guvern operatorilor din industria HoReCa se văd cel mai bine în rapoartele financiare pe anul trecut. Companiile din domeniu au scăzut de la profituri uriașe de milioane de euro la pierderi la fel de uriașe. Au scăzut atât la capitolul cifră de afaceri cât și la capitolul angajați.

Grand Hotel Cluj-Napoca, firma italienilor pe care operează Grand Hotel Italia din cartierul Bună Ziua, a scăzut foarte mult. Astfel, pentru 2020, a raportat o cifră de afaceri de 1,2 milioane euro, față de 5,4 milioane euro în 2019 și 5,2 milioane euro în 2018.

Anul trecut, italienii au declarat pierderi de peste 1,3 milioane euro, după un 2019 care a adus profit de 1,3 milioane euro și un 2018 care a adus profit net de peste 2 milioane euro. Italienii nu au mai avut pierderi atât de mari din 2011.

Numărul mediu de angajați pe care îi avea Grand Hotel Italia anul trecut era de 42 față de 83 în 2019 și 85 în 2018.

Grand Hotel este deținut de italienii Luciana Perugini (29%), Paola Batani (22%), Cristina Batani (22%), Gianni Batani (22%) și românul Simion Prunean (5%).

„Grand Hotel Italia se naște din excepționalul talent antreprenorial al domnului Antonio Batani și se adaugă grupului Select Hotels Collection, care are o recunoaștere internațională. Pe plajele din Rimini, Milano Marittima, Cesenatico și Cervia, pe malul lacului Acquapartita în Bagno di Romagna sau în fascinantul Cluj-Napoca, toate cele 13 hoteluri care alcătuiesc grupul Select Hotels Collection, oferă ospitalitate, rafinament și confort la cele mai înalte standarde”, scrie pe site-ul hotelului.

Citește și:

Pandemia a pus pe butuci Hotelul Golden Tulip Ana Dome al omului de afaceri Dumitru Ghișe. În 2020 a raportat pierderi de 342 mii euro, după cinci ani consecutivi de profit de cel puțin 1 milion euro

sursa foto: tripadvisor.com

Adauga comentariu