FOTO/VIDEO: CFR Cluj a bătut la scor campioana României, într-un meci cu patru penalty-uri. Sub privirile lui Iuliu Mureşan, ardelenii au trecut pe plus în clasament

CFR Cluj s-a răzbunat dur pe Astra Giurgiu după pierderea Supercupei României, marcându-i cinci goluri în meciul din Gruia, disputat duminică seara în etapa a cincea a Ligii I. Sub privirile preşedintelui demisionar al feroviarilor, Iuliu Mureşan, alb-vişiniii au profitat de ratarea unui penalty al oaspeţilor la scorul de 2-1 şi au încheiat meciul cu alte trei goluri.

Jocul din Gruia a început, practic, cu două goluri, cele două formaţii reuşind să marcheze într-un interval de doar trei minute, Daniel Niculae, respectiv Cristian Lopez făcând ca scorul să arate 1-1 în minutul 12. Golul feroviarilor a fost marcat de la 11 metri, după ce arbitrul Lucian Rusandu nu a validat reuşita lui Jakolis, faultat de către Silviu Lung în momentul în care acesta a trimis mingea spre poarta goală, conform CJSport.ro.

După începutul spectaculos de meci, lucrurile s-au liniştit până aproape de finalul primei reprize, atunci când Teixeira a cerut un 11 metri, acuzând că a fost descălţat de un adversar, însă “centralul” meciului i-a arătat cartonaş galben pentru simulare.

După 1-1 la pauză, a doua parte a meciului a debutat cu o şansă mare a lui Daniel Niculaie, lovitura sa de cap trecând foarte aproape de poarta lui Mincă. Clujenii aveau să intre în avantaj în minutul 63, după un alt penalty obţinut tot de Jakolis, acelaşi Cristian Lopez învingându-l pe Lung de la punctul cu var. După patru minute a primit şi Astra o lovitură de la 11 metri, însă Mincă a ghicit colţul pe care a tras Săpunaru şi i-a refuzat golul fostului rapidist.

Afectaţi de ratarea penalty-ului, giurgiuvenii au fost taxaţi pe contraatac de către clujeni, Tiago Lopes reuşind să-şi ducă echipa la două goluri avans pe tabelă şi să-l ridice de pe scaun pe Iuliu Mureşan, aflat într-o lojă a stadionului clujean. Fostul preşedinte al feroviarilor s-a bucurat la fel şi în minutul 77, atunci când Petrucci a răsucit şi mai tare cuţitul în rana giurgiuvenilor, paradoxal Astra stând mult mai bine în teren fără vedetele Alibec şi Săpunaru, jucători intraţi în a doua repriză.

S-a terminat 5-1, după ce Petrucci a transformat al patrulea penalty dictat în acest meci, ardelenii trecând pe plus două puncte în clasament, având nevoie de cinci etape ca să scape de penalizarea de şase puncte cu care au început sezonul.

Adauga comentariu