FOTO Pădurile Floreștiului, distruse de construcții ilegale

Investitorii din Florești nu au niciun fel de scrupule când vine vorba de a face profit, astfel că nu au niciun fel de problemă dacă distrug pădurea pentru a face loc ansamblurilor imobiliare. Mai grav este că aceștia au ajuns să ridice construcții ilegal, fără autorizație. 

Primăria Florești au transmis că în pădurea din zona străzii Stejarului au fost descoperite lucrări de amenajare a terenului, dar și construcții ridicate fără autorizație, fiind aplicate sancțiuni constructorilor. 

„Reprezentanţi ai Poliţiei Locale - disciplina ȋn construcţii și ai departamentului de Urbanism, au identificat lucrări de amenajare teren (platforme şi taluzuri), deasupra străzii Stejarului, ȋn extravilan, fără autorizaţie de construcţie. A fost ȋncheiat un proces verbal de contravenţie şi au fost dispuse măsuri complementare. Tot ȋn zona străzii Stejarului precum și în alte zone, ȋn cursul zilelor trecute, au fost identificate construcții fără autorizaţie și au fost dispuse măsuri în conformitate cu legea. Astăzi s-a constatat că în unele cazuri măsurile nu au fost respectate, drept urmare s-au aplicat sancţiunile aferente. Astfel de fapte nu vor mai fi tolerate! Cei care vor respect din partea autorităților locale, trebuie să îl și ofere! Lansez un apel tuturor, în cel mai serios mod, de a rămâne implicați în viața comunității, și să ne transmită sesizări privind şantierele fără panouri de identificare, sau cele unde constată că nu se respectă regulile şi reglementările ȋn vigoare şi să apeleze numărul de telefon al echipajului de Poliţie: 0727809866”, a transmis primarul Bogdan Pivariu.

Primul care a semnalat aceste lucrări ilegale de la marginea pădurii a fost consilierul local Sergiu Leuce, în urma sezisărilor primite de la cetățeni.

„În urma unei sesizări primite din partea unui floreștean, am făcut o vizită în pădure, în zona hașurată cu roșu, unde am descoperit un adevărat șantier. Astfel de lucrări, fără panou de informare, apărute peste noapte la liziera pădurii și crearea de drumuri noi prin pădure nu fac altceva decât să crească îngrijorare că s-ar putea să ne trezim cu pădurea tăiată încet, bucățică cu bucățică”, potrivit consilierului local.

Acesta și-a luat angajamentul să propună realizarea unui concurs de soluții pentru amenajarea și protejarea pădurii de la Cetatea Fetei. 

Adauga comentariu