FOTO Lucrări de proastă calitate pe strada Șesul de Sus din Florești. La câteva zile după asfaltare, carosabilul a fost spart din nou

Cetățenii din Florești care locuiesc pe strada Șesul de Sus au remarcat că la doar câteva zile după ce strada a fost asfaltată carosabilul a fost spart din nou de către muncitori, floreștenii reclamând calitatea proastă a lucrărilor. 

O săptămână nu s-a mai întâmplat nimic pe Sesul de Sus. Ieri, surpriză: un zgomot tare de tot..se spărgea asfaltul lângă canale.. deci, în ritmul acesta, să zicem merci dacă în acest mandat se va finaliza strada Șesul de Sus. Jalnic! 

Pai numai bine după ce au asfaltat strada, au spart-o iarăși pentru canale. Înainte de asta, a stat toată strada în ruine aproape o luna. Banii băgați în service pentru toată povestea asta sar din buzunarul meu, pt ca nu se pot organiza eficient.

Imediat după ce cetățenii s-au revoltat pe Facebook, primarul Pivariu a ieșit în spațiul public cu un comunicat de presă prin care dădea asigurări că lucrările nu vor fi recepționate până ce constructorul nu va rezolva toate neconformitățile. Potrivit lui Pivariu, asfaltul prezintă denivelări, bordurile sunt strâmbe, iar gurile de canalizare nu evacuează apa pluvială.

„În cursul zilei de ieri am efectuat o vizită de monitorizare a stadiului lucrărilor de reparații a infrastructurii rutiere din zona Șesul de Sus. Întrucât sumele alocate din bugetul local pentru astfel de lucrări sunt consistente, am vrut să mă asigur că nivelul calitativ al acestora respectă standardele impuse de documentația de atribuire și obligațiile asumate de către prestator. Realitatea din teren însă nu corespunde cu asumările constructorului și în niciun caz nu rezonează cu mesajele pe care le-am trasmis acestuia la semnarea contractului. Am găsit borduri puse strâmb sau care au cedat la asfaltare, guri de scurgere care nu evacuează apa pluvială si chiar denivelări pe alocuri. Din păcate nu pot să accept așa ceva. Pe cale de consecință, am convocat reprezentanții firmei prestatoare la o discuție și le-am solicitat refacerea tuturor lucrărilor care prezintă neconformități. De asemenea, am fost cât se poate de ferm în privința recepției acestor lucrări – se face doar în momentul în care sunt mulțumit de calitatea lor. Regret profund disconfortul creat locuitorilor din această zonă dar prefer ca investițiile pe care le facem acolo să îmbunătățească condițiile de mobilitate în mod real și nu doar să cheltuim sume de bani din buget de dragul de a spune ca s-a făcut ceva”, a transmis Bogdan Pivariu.

Firma clujeană CRIDOV a câștigat licitația în valoare 15,8 milioane de lei pentru lucrări de reparații pe drumurile din comuna Florești în următorii patru ani. 

Adauga comentariu