Fortech, nume sonor pe piața IT, și-a menținut profitul de 4 MILIOANE EURO și în 2020

Compania Fortech Cluj-Napoca, specializată în outsourcing, a fost constantă în ultimii doi ani din punct de vedere al profitabilității. Cifra de afaceri a crescut anul trecut comparativ cu 2019. La fel s-a întâmplat și în ceea ce privește numărul de salariați. Fortech a fost înființată în 2003 Călin Văduva, Ana Banabic și Dorel Banabic.

Anul trecut, Fortech Cluj-Napoca a înregistrat venituri totale de 36,5 milioane euro, mai mult cu 5 milioane euro decât în 2019. Cifra de afaceri din 2020 este cea mai mare de la înființare până anul trecut. În urmă cu trei ani, cifra de afaceri a fost de aproximativ 28,4 milioane euro. Compania de IT a crescut constant din 2003 până anul precedent când a atins o valoare record a veniturilor totale.

Profitul net declarat în 2020 a fost de 4 milioane euro, valoare similară cu cea din 2019. Anii 2019 și 2020 au fost cei mai buni din acest punct de vedere. În primul an de activitate, Fortech a avut un câștig net de 4.400 euro, iar în anii următori a crescut constant.

Numărul de salariați însă a scăzut semnificativ în ultimii ani. În 2017, compania avea cel mai mare număr de salariați: 600. De atunci, s-a redus an de an numărul angajaților. Anul trecut de exemplu, Fortech avea doar 55 de salariați.

Fortech Cluj-Napoca este deținută de trei asociați: CMM Lead Investment: 65% (companie al cărei unic asociat este Călin Văduva), Ana Silvia Banabic: 18% și Dorel Banabic:18%.

Călin Văduva a început activitatea ca profesor la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, apoi a prins un contract în Grecia. S-a întors la catedră, după care s-a angajat la o firmă japoneză. Ulterior a devenit antreprenor. Prima încercare de antreprenoriat s-a numit Art Net, unul dintre primii dezvoltatori de software din Cluj-Napoca. Apoi a urmat Fortech, care este astăzi una dintre marile companii din industria românească de software.

Compania este specializată în outsourcing și acoperă întregul ciclu de dezvoltare a unui produs software, din etapa de analiză de business, la dezvoltare de specificații, architecturi, dezvoltare, testare și mentenanță.

În 2019, Călin Văduva și-a deschis în SUA, la Chicago, primul birou de vânzări şi consultanţă din afara ţării.

Adauga comentariu