Florestenii s-au inghesuit ca la supermarket pentru gratuitatile de transport

Sute de pensionari domiciliati in comuna Floresti au luat cu asalt sediul Primariei, in aceasta dimineata. Motivul este ca incepand de azi se elibereaza adeverinte de gratuitate pentru trasnportul in comun pe liniile care leaga comuna de municipiul Cluj-Napoca. Astfel, peste 2200 de pensionari floresteni pot circula de astazi gratuit pe mijloacele de transport din Zona Metropolitana.

Sute de pensionari s-au ingramadit la ghiseele Primariei Florest, inca de la primele ore ale diminetii, sa isi ridice  tichetele de transport gratuit pe liniile CTP. Azi este prima zi in care pensionarii  vor putea circula  gratuit atat pe ruta Floresti - Cluj, cat si pe ruta Floresti - Apahida.

Prezent inca de la prima ora la sediul Primariei Floresti, directorul CTP Liviu Neag considera ca este un prim pas inspre dezvoltarea Zonei Metropolitane si a anuntat ca in curand vor aparea si primele aparate de autotaxare pe raza comunei Floresti, astfel incat locuitorii comunei sa poata beneficia la orice ora de tichet de calatorie.

“Prin eliberarea abonamentului de transport gratuit pensionarii din Floresti vor beneficia de gratuitate pana la sfarsitul anului. Ei vor putea circula pe relatia Floresti-Apahida si bineinteles in interiorul municipiului Cluj-Napoca pe toate mijloacele de transport. Oarecum putem spune ca vor avea acces in toata zona metropolitana. S-a creat incepand de astazi o situatie egala pentru toti pensionarii din Floresti, Cluj-Napoca si Apahida. In zilele ce urmeaza comunele Baciu, Chinteni si Feleacu, in functie de fondurile de la bugetul local, vor lua in discutie subventionarea tichetelor de transport pentru pensionari, astfel incat si cei care locuiesc in  cele trei comuna limitrofe municipiului Cluj-Napoca sa se bucure de aceleas drepturi ca si restul”, a declarat  Liviu Neag.

Principalele avantaje pe care le vad pensionarii in implementarea sistemului de gratuitati in transport in comuna Floresti sunt faptul ca pot avea acces la pietele mai ieftine din Cluj-Napoca si posibilitatea de a-s vizita nepotii si copii fara a mai fi nevoiti sa cheltuie.

“ Eu am o pensie de 420 de lei. Ma descurc sa traiesc insa, pana acum imi vedeam nepotii doar cand veneau ei la mine. Acum o sa am posibilitatea sa ii vizitez eu mult mai des”, a declarat Vasile Toader locuitor in Floresti.

Foto:Eugen Olariu

 

Adauga comentariu