Finalizarea parkingului Hașdeu, întârziată de lipsa unei toalete pentru persoanele cu dizabilități

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat că speră ca parkingul Hașdeu să fie finalizat până în 1 octombrie, însă constructorul mai are de amenajat o tolaetă pentru persoanele cu dizabilități și abia apoi se va putea face recepția lucrărilor.

„La parkingul din Hașdeu constructorul a întârziat lucrările, îi vom pune și penalități. Parkingul e aproape gata. Am avut o recepție care nu a corespuns din punct de vedere calitativ. Au fost probleme mai mici, nu au fost probleme structurale. De exemplu nu au fost marcate corespunzător ieșirile de urgențe, nu a fost amenajată o toaletă pentru persoanele cu dizabilități. Au fost toate aceste chestiuni pe care le-am impus. Au fost remediate toate cu excepția toaletei pentru persoanele cu dizabilități la care se lucrează. Estimarea constructorului este că până la sfârșitul acestei luni vor finaliza. Cred că până la 1 octombrie ce se vor întoarce clujenii, parkingul va fi gata. De la momentul când este semnat procesul verbal de recepție mai durează cel puțin încă o lună și jumătate până ce poate să intre în circuitul civil”, a declarat Tarcea.

La începutul lunii decembrie 2020, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunța încheierea „în proporție de 96%” a lucrărilor de la Parkingul Hașdeu, un proiect promis din 2012, dar inaugurat parțial – 96% - în 2020. Realizarea Parkingului Hașdeu a început în 2012, când Primăria Cluj-Napoca semna un acord cu Universitatea "Babeș-Bolyai” privind construcția unui nou parking pe strada Păstorului. În 23 septembrie 2019, Emil Boc a anunțat pe pagina sa de Facebook, fiind preluat de aproape toată presa locală, că parkingul Hașdeu urmează să fie finalizat până în august 2020, alegerile locale având loc în 27 septembrie 2020. Parkingul nu este finalizat nici acum, la un an de la acea promisiune, noul termen fiind octombrie 2021.

Acest parking aniversează imediat 10 ani de promisiuni și încă nicio mașină nu a fost parcată în el. Nici nu e de mirare că nu prea se construiesc pakinguri în Cluj-Napoca, dacă realizarea lor se întinde pe 10 ani. După ce termenul de execuție a fost deja depășit, viceprimarul vine și declară că finalizarea lucrării este împiedicată de o toaletă. După 10 ani de promisiuni, iată, dragi clujeni, ce stă în calea finalizării unui parking. Și da, Clujul se pretinde a fi oraș european de cinci stele.

Construcția este realizată pe o suprafață de 1476,80 mp, iar valoarea totală a investiției este de 23.723.732,96 lei fără TVA. Lucrarea este executată de SC Kranz Eurocenter SRL.

Parkingul, situat pe strada Păstorului nr. 67-69 dispune de 320 locuri de parcare. Structura cuprinde un nivel de subsol, 2 niveluri de demisol, parter, 3 etaje supraterane și terasă. Din totalul de 320 locuri de parcare, 6 locuri sunt destinate persoanelor cu dizabilități, 10 sunt pentru mașini electrice, 4 locuri pentru motociclete/mopede iar alte 11 locuri sunt pentru biciclete.

 

Adauga comentariu