Federatia SHARE, blocata de la finantarea Primariei din cauza datoriilor

Federatia SHARE nu este eligibila sa obtina finantari nerambursabile pentru proiectele culturale si de tineret de la Primarie, din cauza datoriilor. La finalul lunii decembrie 2015, SHARE figura cu datorii de peste 400.000 de lei catre bugetul local, iar Regulamentul de acordare a finantarilor nerambursabile interzice ONG-urilor cu astfel de datorii sa obtina bani pentru proiecte.

Untold Festival a lasat Federatia SHARE cu datorii catre bugetul local si catre zeci de furnizori. Practic, federatia care a coordonat, in 2015, programul Capitalei Europene a Tineretului este in moarte clinica. Untold 2016 este organizat de firma lui Bogdan Buta, SC Untold SRL, care s-a folosit de Federatia SHARE, anul trecut, pentru a obtine finantare de la Primarie pentru festival. 

Numai ca, dupa prima editie a festivalului de muzica, Federatia SHARE a fost lasata in urma de Bogdan Buta si echipa sa, si nu oricum, ci cu datorii foarte mari. In acest moment, SHARE are procese la Judecatoria Cluj-Napoca cu diferiti furnizori, care isi cer plata serviciilor in instanta.

Mai mult, datoriile SHARE sunt peste tot: si la Stadionul Cluj Arena, si la Primaria Cluj-Napoca.

In aceste conditii, Federatia SHARE se afla in imposibilitatea de a mai aplica pentru vreo finantare din partea Primariei Cluj-Napoca. Datoriile catre bugetul local erau, in luna decembrie anul trecut, de peste 400.000 de lei, ceea ce o descalifica pentru a obtine finantari nerambursabile.

Din informatiile furnizate de Primaria Cluj-Napoca in decembrie 2015, Federatia SHARE a depus pentru Untold Festival la Primaria Cluj-Napoca decontul pentru stabilirea impozitului pe spectacole pe luna iulie 2015 in valoare de 25.176 de lei. Aceasta suma trebuia platita pana in data de 17 august 2015, potrivit Primariei Cluj-Napoca.

Impozitul pe spectacole pe luna august a fost de 401.903 lei, suma scadenta in 15 septembrie 2015.

De asemenea, Federatia SHARE a mai avut in acest an obligatia sa plateasca taxe pe cladiri. Asta, pentru ca ONG-ul a inchiriat de la Primaria Cluj-Napoca un spatiu cu alta destinatie, situat in Piata Unirii nr. 2, pentru care, in anul 2015, a fost stabilita taxa pe cladiri in valoare de 5.312 lei.
Potrivit informarii Primariei Cluj-Napoca, transmisa redactiei Ziar de Cluj, Federatia SHARE a platit suma de 5.630 de lei pentru taxa pe cladiri, in 28 octombrie 2015.

Cat priveste impozitele pe spectacole, SHARE a achitat la Primarie doua transe: suma de 25.176 de lei in 23 septembrie si suma de 20.000 de lei, in 23 octombrie.

Chiar si asa, in luna decembrie a acestui an, cand a fost transmis raspunsul oficial al Primariei, Federatia SHARE avea o datorie de peste 400.000 de lei la bugetul local.

“La data prezentei, Federatia SHARE figureaza in evidentele compartimentului nostru de specialitate cu suma de 106 lei neachitata, reprezentand taxa pe cladiri (majorari de intarziere) si suma de 414.262 lei neachitata, reprezentand impozit pe spectacole, din care 381.903 de lei reprezentad debit si 32.359 de lei majorari de intarziere”, arata, in decembrie 2015, biroul mass-media al Primariei Cluj-Napoca.

Regulamentul privind regimul finantarilor nerambursabile de la bugetul local arata ca “solicitantilor care nu si-au indeplinit obligatiile d eplata exigibile a impozitelor, taxelor si contributiilor catre bugetul de stat, bugetul local, precum si bugetul asigurarilor sociale de stat, nu le sunt selectate cererile de finantare”.

Cu alte cuvinte, Federatia SHARE nu poate derula, in 2016, niciun program de tineret, finantat de Primaria Cluj-Napoca.

 

 

Comentarii

Radu

25.01.2016 15:15

Si daca Untold cere bani prin alta fundatie i se va da?

Adauga comentariu