EXCLUSIV Sotul JUDECATOAREI care a decis reintegrarea gemenilor a fost in control la DGASPC Cluj. Vezi reactia lui Alin Tise

In cursul zilei de ieri, Ziar de Cluj a publicat o dezvaluire socanta in cazul gemenilor redati in grija mamei criminale. Psihologul Ioana Boldis a fost cea care a efectuat o expertiza pe Sonia ALB, din care reiesea afinitatea ei pentru baiatul cel mare si pericolul declansarii unor crize violente reprezentat de prezenta micutilor (Citeste si: Ioana Boldis este psihologul de la DGASPC care a avut cel mai greu cuvant in reintegrarea lui LUCA, copilul ucis de mama in bataie. DETALII SOCANTE).

In baza referatului intocmit de Ioana Boldis, judecatoarea Sorina Selesiu a emis sentinta prin care DGASPC Cluj trebuia sa retuneze gemenii mamei biologice. Asa a fost emisa, pe 23 august 2016, sentinta prin care Luca si David nu mai aveau nicio sansa la adoptie si trebuiau sa se intoarca la Sonia Alb. 

Ziar de Cluj a cerut imediat dupa moartea micutului Luca un control  efectuat de Consiliul Judetean Cluj la institutia de care apartine Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj. Din echipa de control care a ridicat documentele din dosarul gemenilor Luca si David a facut parte si Dan Daniel Selesiu, sotul judecatoarei care a pronuntat sentinta de reintegrare. 

Este o vorba despre coincidenta care ne-a fost varata, de catre niste rauvoitori, pe gat. Era de datoria noastra sa o verificam, dar faptul ca una este judecatoarea de pe sentinta si celalalt este membru al corpului de control nu este altceva decat o simpla coincidenta si chiar nu suntem malitiosi cand spunem asta.

In acest sens l-am sunat pe presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise. Acesta ne-a explicat atributiile limitate pe care echipa de control le are si faptul ca Dan Selesiu si ceilalti angajati din CJ doar au ridicat documente de la DGASPC, fara sa aiba un drept de decizie asupra unei sanctiuni. 

"Orice corp de control pe care eu il constitui nu are competente de cercetari penale. Prin acest corp de control s-au ridicat documente pe care DGSPC Cluj nu are cum sa le falsifice. Rezultatul controlului il vom face noi. Se va intocmi un referat si in functie de concluzii voi decide ce facem mai departe. Nu stiu daca e asa cum spuneti dumneavoastra, dar pana la acest moment daca Daniel Selesiu a fost acolo in control a fost doar pentru a ridica acte. Va asigur ca vom face verificarile foarte obiectiv", a declarat Alin Tise. 

Adauga comentariu