EXCLUSIV: Ovidiu Roja, condamnat din nou la închisoare. Curtea de Apel i-a contopit sentințele, rezultând pedeapsa finală: 6 ani și 5 luni

Interlopul turdean Ovidiu Roja a fost condamnat definitiv, astăzi, la  2 ani și 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în formă continuată. Fiind recidivist, magistrații de la Curtea de Apel Cluj i-au contopit pedepsele din condamnările anterioare și au emis un nou mandat de executare pentru șase ani și cinci luni de închisoare. 

Dosarul în care Roja a fost condamnat astăzi era început în urmă cu cinci ani, iar trimiterea în judecată s-a făcut abia anul trecut. Surse judiciare susțin că Roja a uzat procedura simplificată de recunoaștere a faptelor de șantaj pe care le-ar fi exercitat asupra părților vătămate: GIURGIU MIHAI, OLTEAN DANIEL FĂNEL și DRAGOSTE ALEXANDRU.

De asemenea, principalul vătămat care a susținut că a fost șantajat de Roja în acest dosar este nimeni altul decât recidivistul Claudiu Ghib, un cămatar din Turda, ”client” al DIICOT-ului. Claudiu Ghib și-a retras plângerea pe care o depusese împotriva lui Roja pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, acuzație care era în rechizitoriu, dar care a dispărut până la finalul procesului.  

„În temeiul art. 396 alin. 2 și alin. 10 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul RO la pedeapsa de 2 ani și 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în formă continuată. Constată că infracţiunea pentru care inculpatul a fost condamnat prin prezenta sentinţă a fost săvârşită în condițiile concursului de infracțiuni prin raportare la pedeapsa de 5 ani și 6 luni închisoare stabilită prin sentința penală nr. 29/08.23.2017 pronunțată de Tribunalul Cluj în dosar nr. 1177/117/2016 rămasă definitivă în data de 30.05.2017 prin decizia penală nr. 869/2017 a Curții de Apel Cluj. În temeiul art. 105 alin. 1 Cod penal anulează liberarea condiționată acordată în temeiul sentinței penale nr. 10374/03.12.2018 a Judecătoriei Gherla. Contopește pedeapsa aplicată prin prezenta: 2 ani și 10 luni închisoare cu pedeapsa de 5 ani și 6 luni închisoare. Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 5 ani și 6 luni închisoare, la care adaugă sporul de 1/3 din cealaltă pedeapsă (11 luni și 10 zile), astfel că stabileşte pedeapsa principală rezultantă de 6 ani 5 luni și 10 zile închisoare,se arată în sentința de fond.

Vineri, 15 octombrie, Curtea de Apel Cluj a respins contestația formulată de Roja și a menținut decizia de mai sus. 

Din totalul pedepsei, Ovidiu Roja ar fi executat până acum aproximativ patru ani de închisoare în regim de detenție. 

 

 

Adauga comentariu