Emil Boc dă în judecată o fetiță de trei ani

Căși sociale ACUM a demarat o amplă campanie de susținere pentru Lara, o fetiță de 3 ani care locuiește împreună cu tatăl ei la Pata Rât și care a fost chemată în proces de primăria Cluj-Napoca.

Lara, o fetiță de 3 ani, a primit o citație de la Judecătoria Cluj-Napoca fiind chemată în proces de Consiliul Local Cluj-Napoca prin primarul Emil Boc. Autoritățile o transformă pe fetița de 3 ani în "pârâtă" și o cheamă în fața judecătorului pe 1 septembrie.Cum ar putea un copil de 3 ani să răspundă în fața judecătorului?  

Cum s-a ajuns în această situație?  

În 24.06.2021, Sz.D. și fata lui de 3 ani, au primit o înștiințare din partea primăriei Municipiului Cluj-Napoca, conform căreia el și fiica lui sunt în evidența primăriei că ocupă abuziv un apartament dintr-o casă modulară din Pata Rât. În octombrie 2019 Sz.D. a intrat într-o cameră goală de acolo, pentru că nu avea cum să locuiască în continuare cu părinții lui în camera de 16 m² primită de la primărie în 2010 după evacuarea de pe strada Coastei. Chiar dacă el a predat cheia acelui spațiu reprezentantului primăriei în vara anului 2020, procesul continuă împotriva lui și al minorei de 3 ani. 

Activiștii care luptă pentru drepturile persoanele evacuate și trimise să locuiască la groapa de gunoi a orașului consideră că Primăria încalcă Convenția ONU cu privire la drepturile copilului, care prevede dreptul copilului la un loc sigur în care să locuiască, precum și că “statul trebuie să ajute familiile și copiii care nu-și pot permite acest lucru”.  De asemenea, ei susțin că autoritățile publice locale clujene încalcă prevederile Codului Civil român cu privire la modul în care un minor poate fi introdus în procesele din instanțe. 

Împreună cerem #DreptatePentruLara! Postează și tu o imagine cu o inimă din semn de solidaritate cu hashtagul #DreptatePentruLara. Dacă ar fi copilul tău, tu ce ai spune autorităților?”, este mesajul campaniei demarată de Căși sociale ACUM

 

Adauga comentariu