Emerson Cluj-Napoca și-a menținut, anul trecut, profitul de peste 11 MILIOANE EURO

Compania Emerson Cluj-Napoca, parte a concernului american Emerson cu vânzări globale de aproximativ 18,4 miliarde de dolari, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de peste 197,5 milioane euro, față de 200 milioane euro în 2019. În urmă cu trei ani, valoarea veniturilor totale a fost de aproximativ 195,2 milioane euro. Se observă o stabilitate în ceea ce privește cifra de afaceri.

Aceeași stabilitate se observă și în ceea ce privește profitabilitatea. În 2020, Emerson Cluj-Napoca a declarat un profit net de 11,5 milioane euro, față de 11,7 milioane euro în 2019 și 11,6 milioane euro în 2018.

Numărul de angajați pe care îi avea Emerson în 2020 a fost de 2685, în ușoară creștere față de 2019 când avea 2615 salariați.

Emerson Cluj are ca unic asociat Emerson Electric Nederland BV, iar adminstratori figurează Roeland Van Doren (Belgia) și Alina Maria Negru (România).

Operaţiunile Emerson în Cluj deservesc în principal clienții companiei în Europa. Americanii mai deţin pe piaţa locală și un birou Emerson Automation Solutions la București, pentru activităţi de vânzări și service, unde lucrează aproximativ 50 de angajaţi, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Concernul american Emerson a vândut în ultimii ani anumite afaceri și și-a transformat activitățile globale, de la cinci la două platforme principale de activitate, Emerson Autmation Solutions și Emerson Commercial & Residential Solutions.

Diviziile Leroy-Somer şi Techniques Control au fost vândute de Emerson japonezilor de la Nidec Corporation, în cadrul unei tranzacţii globale evaluate la 1,2 mliliarde dolari. Emerson a finalizat vânzarea platformei de afaceri Network Power, în luna decembrie 2016, şi a unităților de afaceri Leroy-Somer şi Techniques Control, în luna mai 2017. Şi operaţiunile din România ale divizilor Leroy-Somer şi Techniques Control au fost incluse în această vânzare, fiind transferate în proprietatea Nidec.

Adauga comentariu