Elevii din Huedin învață în săli de clasă dotate cu bănci și scaune rupte

Un profesor de la o școală din Huedin reclamă condițiile improprii în care sunt nevoiți să învețe elevii. Aceștia folosesc scaune și bănci rupte pentru că printre prioritățile administrației locale din ultimii ani nu s-a regăsit educația.

”Cum s-ar simți domnul primar sau consilierii locali după ce ar sta 6 ore pe aceste scaune? Se gandește cineva la coloana vertebrală a elevilor? Autoritățile locale se laudă cât de multe fac pentru generația tânără și a trecut mai bine de un deceniu, având aceiași admnistrație și investițiile în educație se lasă așteptate”, potrivit profesorului.

O analiză făcută de profesor privind sumele de bani alocate de administrația locală din 2009 de când primar este Mircea Moroșan, arată că educația a fost mai mereu subfinanțată, prioritățile fiind mere altele. Nu putem uita că Huedinul a ajuns faimos datorită unui WC de lux care a costat 120.000 de euro. Totul în timp ce condițiile din școli lasă mult de dorit. 

”Am făcut o analiză mai detaliată a bugetelor, începând cu 2009, de cand domnul doctor Mircea Moroșan a preluat mandatul de primar. Am observat cu ingrijorare cum in cei 12 ani de mandat educația a primit pentru investiții cei mai puțini bani. Întotdeauna au fost alte priorități, oare de ce? Primarul și consilierii locali au uitat de tinerii acestui oraș ( peste 1600 elevi)? Sunt elevi minunați care au obținut rezultate foarte bune la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, la concursuri și olimpiade școlare. De ce in 12 ani nu s-au alocat bani de la bugetul local pentru dotarea unităților de învățământ cu mobilier școlar, videoproiectoare, calculatoare, de ce nu s-au renovat sălile de sport și grupurile sanitare? De ce acestor elevi nu li se asigură condiții moderne specifice secolului XXI?”, se întrebă profesorul

Investiții 2014

Investiții 2015

Investiții 2016

Investiții 2017

Investiții 2018

Investiții 2019

Profesorul și elevii au inițiat și o petiție prin care solicită administrației locale bani pentru midernizarea unităților de învățământ. Aceasta urmează să fie depusă la primărie, astfel încât să existe șanse mai mari ca la votarea bugetului, educația să primească mai mulți bani.

Pe site-ul Primăriei Oraşului Huedin poate fi consultat proiectul de buget pe anul 2020, iar până la data de 10 februarie 2020, se pot trimite, în scris pe adresa Oraşului Huedin sau pe adresa de e-mail secretariat@primariahuedin.ro propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ sus amintit. După cum se poate observa și in acest an se alocă foarte puțini bani pentru educație.

 

Adauga comentariu