E bine să fii bucătar în primăria lui Emil Boc și să iei 5.748 de lei! Până și portarii Excelenței Sale au salarii care îngropă aspirațiile unui profesor de liceu!

Începând cu data de 1 ianuarie 2021, Guvernul a îngheţat salariile de bază, sporurile, indemnizaţiile, primele acordate bugetarilor, la nivelul lunii decembrie 2020. Această măsură se aplică şi personalului municipalităţii clujene.

Doar că Emil Boc a fost mai iute ca decizia guvernului și angajaților săi le îngheață salariile la niște cote de invidiat. E bine să fii bucătar municipal și să iei 5.748 de lei! Până și portarii au salarii care îngropă aspirațiile unui profesor de liceu!

Consilierii locali vor discuta, în şedinţa de săptămâna viitoare, proiectul de hotărâre privind "stabilirea unor măsuri cu privire la salariile de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului municipiului Cluj-Napoca și serviciile publice din subordinea Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca"

Conform proiectului de hotărâre, cuantumul salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din aparatul de specialate al primarului municipiului Cluj-Napoca şi serviciile publice din subordinea Consiliului Local, în anul 2021, se menţine la acelaşi nivel cu cel acordat în luna decembrie 2020, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

Exemple salarii angajaţi Primăria Cluj-Napoca 

  • director general - 16.391 lei
  • arhitect şef - 16.391 lei
  • şef birou - 13.157
  • poliţist local debutant - 4.583 lei 
  • portar - 4.748 lei 
  • bucătar - 5.748 lei 
  • şofer - 5.665 lei 
  • muncitor necalificat - 3.861 lei 

De asemenea, bugetarii vor primi vouchere de vacanţă, tot în valoare de 1.450 de lei, şi nu indemnizaţii de vacanţă de 2.230 de lei, aşa cum prevede legea salarizării unice pentru anul 2021, iar pensiile de serviciu civile (cu excepţia pensiilor magistraţilor) şi militare nu se actualizează cu rata medie anuală a inflaţiei în 2021. 

Decizia înghețării salariilor nu a fost pe palcul multor bugetari din ţară, care au organizat proteste în faţa prefecturilor. Între aceştia s-au numărat sindicaliştii din sănătate, poliţie, penitenciare și grefierii. 

Adauga comentariu