Directia ce inghite cei mai multi bani din bugetul judetului are, in sfarsit, pagina web. Pe care nu exista informatii

Directiile de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Brasov, Timis, Constanta, Iasi, Alba, Botosani, Sibiu, Vaslui, Satu Mare, Gorj, Hunedoara, Bihor, iar exemplele pot continua cu zecile, isi fac publice informatiile referitoare la angajati, buget, declaratii de avere si concursuri de ani buni, in timp ce in judetul Cluj directia subordonata Consiliului Judetean Cluj abia luna trecuta a folosit pentru prima data cuvantul “online”.

Institutia care primeste printre cei mai multi bani publici din judet era, paradoxal, si cea mai putin transparenta. Iar asta contravine legii, cel putin din punctul de vedere al Agentiei Nationale de Integritate, care spune ca toti angajatii statului trebuie sa isi faca publice averile pe site-ul institutiei sau la sediul acesteia. Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj nu  a respectat niciuna dintre aceste reguli, ani buni. Iar ilegalitatile nu pareau sa ii deranjeze pe cei de la conducerea Consiliului Judetean Cluj, institutie in subordinea careia functioneaza directia.

Astazi, reprezentantii DGASPC Cluj spun ca site-ul dgaspc-cluj.ro este functional de la sfarsitul lunii august. Cu toate acestea, aceiasi angajati declarau, la sfarsitul lunii septembrie, ca “In planul de perspectiva s-a discutat despre existenta acestui site. Pagina de web este, in prezent, in constructie, iar termenul de finalizare este 1 decembrie 2015. Atunci, beneficiarii vor putea sa acceseze informatiile de interes public. Valoarea contractului este de 8.064 de lei, iar executantul este PFA Nagy Adrian”.

Pe noul site, la capitolul “Declaratii de avere”, angajatii DGASPC sunt, in continuare, repetenti. Averea contestatului director Daniel Tamas nu apare pe pagina web a institutiei, desi, daca informatia conform careia site-ul functioneaza de la sfarsitul lunii august, trei luni ar fi insemnat destul de mult timp cat sa fie publicate toate aceste informatii. In plus, mai toate sectiunile paginii sunt goale si nu ofera niciun fel de informatie. 

“Se lucreaza, in continuare, la introducerea datelor. Cu siguranta, acestea vor fi publicate in cel mai scurt timp”, spune purtatorul de cuvant al institutiei, Alina Chiorean. 

Adauga comentariu