Din categoria "Cei patru Arhangheli erau trei: Luca şi Matei": Rareș Bogdan: Metroul din Cluj-Napoca rămâne cu 5 stații din 19. Nu a primit miliardul din PNRR

Şi pariem că, la final, va fi un amărât de tramvai care va lega Floreştiul de Cluj-Napoca. Adică ceea ce a promis Emil Boc că va face acum vreo 10 ani.

Prin PNRR staţiile metroului clujean: Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida s-au redus la Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida, a declarat Rareş Bogdan. 

Varianta inițială, cu 19 stații și un depou, avea 20 de kilometri, iar, din cele 19 stații, 14 erau în municipiul Cluj-Napoca. 

”Din păcate, nu s-a reușit negocierea pentru ca Emil Boc și Clujul să primească miliardul respectiv, a primit doar 300 de milioane (n.r. de euro). Din cele 19 stații de metrou, vor fi doar cinci stații.” a spus Rareș Bogdan, la Antena 3, citat de dcnews.ro.

Întrebat dacă va fi o linie de metrou mai scurtă, pe principiul: facem de câți bani avem, Rareș Bogdan a răspuns: ”Începem un metrou care va duce de la Florești până la Apahida, adică până după aeroport, dar nu reușim, din păcate, să-l facem integral din PNRR, din PNRR facem doar cinci stații”. 

Varianta inițială, cu 19 stații și un depou, avea 20 de kilometri, iar, din cele 19 stații, 14 erau în municipiul Cluj-Napoca. 

”Am emis certificatul de urbanism necesar în vederea elaborării Planului Urbanistic Zonal și a Studiului de Fezabilitate necesare demarării primei etape din cadrul proiectului: „Tren Metropolitan Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida” – Magistrala 1 de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. E un proiect de maximă importanță atât pentru Cluj-Napoca și zona metropolitană cât și pentru întreg județul” scria Alin Tișe, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, pe Facebook, atunci când proiectul prevedea 19 stații de metrou. 

CITEŞTE ŞI: Metroul lui Boc, bun de înverzit PNRR-ul. Ghinea: „Investițiile în căi ferate și metrou sunt acolo pentru ca tot planul să treacă… Vom face ceva și acolo, nu pot să spun cât anume din metroul de la Cluj”

Adauga comentariu