DIALOGURILE ZIAR DE CLUJ. Despre rasismul municipalităţii clujene. “Emil Boc la o ședință în Prefectură, afirma, cu viu grai, că "dezordinea" din jurul tomberoanelor se datorează ăăă.... unor cetățeni care ăăă... scurmă”

Primarul Emil Boc a declarat luni că ar fi amabil să cumpere hotelul Continental pentru municipalitate. A mai făcut acest exercițiu de imagine și în 2012 – uzitând, declarativ, de dreptul de preempțiune, deoarece clădirea e monument istoric. A avut aceleaşi clişee de exprimare: “clădire simbol”, bla, bla, bla. Şi nu a avut 3,6 milioane de euro – aşa că s-a lăsat păgubaș.

Bene susţine că a cumpărat hotelul cu 5 milioane de euro și mai susține că a mai investit în reabilitări 4,9 milioane de euro (poate minte, poate nu). Ideea e că această clădire e evaluată acum undeva pe la 10 milioane de euro. Asta deşi cei de la Artwark nu au lansat o cifră oficială pentru vânzare, ci doar oportunitatea de vânzare. Fiind mulţi bani în joc, Ziar de Cluj a adresat aceeaşi întrebare şi activistului clujean Szakats Istvan.

Ziar de Cluj: Emil Boc a văzut din nou o oportunitate de a deturna discursul public și a aruncat pe piață această discuție a investiţiei banilor clujenilor în Hotelul Astoria, să nu se mai întrebe lumea ce e cu putoarea care vine de la Pata Rât, cu locul fruntaș la COVID, cu șantierele lăsate în paragină imediat ce s-a reales șamd. Întrebarea la care v-aș ruga să îmi răspundeți este: de 10 milioane de euro câte case sociale s-ar putea face?

Szakats Istvan: Având în vedere că primul proiect Pata-Cluj a reușit din 3.5 milioane de euro să mute 35 familii din Pata Rât în apartamente, din 10 milioane de euro, Primăria ar putea să mute 100 familii.

Cu asta ar reduce catastrofa socială Pata Rât, pentru care autoritățile sunt direct responsabile (având în vedere că 1: din punct de vedere administrativ, Pata Rât e parte a municipalității și 2: 80% din patarâteni au ajuns acolo în urma unor evacuări - făcut de autorități).

Având în vedere că la Pata Rât la ora actuală locuiesc circa 300 familii, intervenția ar înseamna o reducere a catastrofei sociale cu 30%

Totuși, nu-mi fac iluzii, având în vedere rasismul instituției, care se arată și din faptul că domnul primar, la o ședință în Prefectură, afirma, cu viu grai, că "dezordinea" din jurul tomberoanelor se datorează ăăă.... unor cetățeni care ăăă... scurmă.

Adauga comentariu