Deși Clujul este „primul oraș” care scapă de pandemie, Primăria achiziționează paturi de Terapie Intensivă de aproape 50 mii EURO

„La JUDECATA ISTORIEI, Clujul va ieși foarte bine” – susținea recent primarul Emil Boc, fiind „primul oraș” care iese din pandemie. Acum, odată cu ridicarea restricțiilor, Primăria achiziționează paturi de Terapie Intensivă cu aproape 50 mii EUR. Mai mult, deși rata incidenței continuă să scadă la nivelul județului Cluj la 1,18, numărul pacienților internați pe secțiile de Terapie Intensivă continuă să rămână contant îngrijorător (70 +).

Abia luni, 17 mai 2021, Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru servicii de furnizare paturi de terapie intensivă necesare pentru proiectul Creşterea capacităţii Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin achiziţia de echipamente medicale şi de protecţie medicală – contract în valoare de 219327.75 lei/cca 44.515,30 EUR. 

Obiectul achiziției vizează paturi speciale pentru terapie.
Durata contractului este de 60 de zile.

Achiziția se realizează prin intermediul Programului Operational Infrastructura Mare – POIM. 

„Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare, care cuprinde întreaga perioadă de vară, ne pregătim de relaxare.

Dar nu vrem să relaxăm în iunie, ca să revenim la restricții în august. Vom avea o relaxare pas cu pas”, anunța recent Klaus Iohannis prima etapă de relaxare a restricțiilor din 15 mai 2021.

Și primarul municipiului Cluj-Napoca își exprima încrederea în privința reușitei Clujului de a depăși pandemia:

„Trăim momente grele de istorie. Să știți că o să rămânem de referință peste ani și ani. Nu a mai fost de 100 de ani o asemenea pandemie. 

Rămâne de referință modul cum ne-am comportat și cum am reușit ca și comunitate. 
Eu spun că la JUDECATA ISTORIEI Clujul va ieși foarte bine! Per ansamblu. 

Pentru că va fi, cu siguranță, printre primele, dacă nu primul oraș care va ieși din această pandemie, declara Emil Boc la începutul lui aprilie 2021. 

CITEȘTE ȘIEmil Boc, filosoful: „La JUDECATA ISTORIEI, Clujul va ieși foarte bine”

După relaxarea măsurilor restrictive din 15 mai 2021 și cu o rată de incidență descendentă, dar cu un număr constant de pacienți la Terapie Intensivă, Primăria Cluj-Napoca lansa licitația pentru achiziția de noi paturi pe secțiile ATI abia luni, în 17 mai 2021. 

Cazul amintește de situația din februarie 2021, atunci când după anunțul făcut de Klaus Iohannis privind reluarea cursurilor în regim fizic în școli, Primăria lansa cu întârziere licitația pentru contractarea serviciilor pentru lucrări de reparații generale și de renovare „în regim de urgență” în școli. 

CITEȘTE ȘI: După anunțul privind redeschiderea școlilor, Primăria pune la bătaie aproape 1,5 milioane euro pentru reparații „în regim de urgență”

Cu o rată de incidență în scădere, municipiul Cluj-Napoca se pregătește de festivaluri-pilot de tip Untold. Concomitent cu reducerea numărului de infectări, secțiile ATI continuă să facă față cu greu numărului îngrijorător de mare de pacienți internați. 

Adauga comentariu