DeLonghi Jucu a angajat, anul trecut, 1000 de persoane și a făcut profit de 18,4 MILIOANE EURO

În plină pandemie, afacerea italienilor de la DeLonghi Jucu a mers foarte bine. S-au majorat veniturile totale, s-au făcut angajări și a fost declarat un profit net mai mare cu 4,6 milioane decât cel din 2019. Compania este deținută de DeLonghi Appliance SRL Italia (90%) și DeLonghi SPA Italia (10%). Din Consiliul de Administrație fac parte Nicola Serafin (Italia) și Carmen Elena Petcu (România).

DeLonghi a raportat pentru anul 2020 o cifră de afaceri de 328,7 milioane euro, în creștere față de anul 2019 când valoarea veniturilor totale a fost de 251,4 milioane euro. În urmă cu trei ani, cifra de afaceri a fost de 261,3 milioane euro. Valoarea cifrei de afaceri de anul trecut a fost cea mai mare de la deschiderea business-ului în România, în 2012.

Profitul net declarat anul trecut a fost de peste 18,4 milioane euro, în creștere cu 4,6 milioane euro față de anul 2019. În urmă cu trei ani, italienii din Jucu au declarat un profit net de 15,7 milioane euro. Anul 2020 a fost cel mai bun și din punct de vedere al profitului.

Numărul salariaților de anul trecut a fost de 2979, mai mulți cu aproximativ 1000 față de 2019. În urmă cu trei ani, compania avea 2170 salariați.

Italienii de la DeLonghi au intrat pe piața din România în 2012, prin preluarea facilităților de producție Nokia din Jucu. Au investit treptat aproximativ 50 milioane euro în producţia de espressoare de cafea şi electrocasnice mici. În urmă cu trei ani, reprezentanţii companiei italiene spuneau că fabrica din Jucu este strategică pentru Europa pentru că permite transportul rapid al produselor, în timp ce din China este nevoie de o lună pentru transportul produselor către Europa. Faptul că fabrica din Cluj este importantă pentru afacerea DeLonghi s-a reflectat și în valoarea cifrei de afaceri care a crescut constant, cu mici excepții, de la deschiderea până acum. Cea mai mare parte a produselor merge la export în țări precum Marea Britanie, Franța, Germania și Australia.

Fabrica din Jucu operează pe o platformă de 65.000 mp și produce anual peste 1,4 milioane espressoare automate, 2,3 milioane de aparate electrocasnice mici pentru prepararea alimentelor şi 700.000 de espressoare cu capsule. Fabrica din Jucu este cea mai mare din lume a grupului și a depășit unitatea de producție din China.

Adauga comentariu