Dejecțiile refulează în curțile oamenilor de pe Bună Ziua, după modernizarea străzii: „Și în casă avem miros persistent de materii fecale”

Pe Bună Ziua, la scurt timp după „modernizarea” străzii, dejecțiile (apă cu fecale, hârtie igienică ș.a.) au început să refuleze din canalizare, semn că modernizarea a fost făcută ca la carte, a la Cluj!

Nu este prima dată când, după modernizarea unei străzi, oamenii sunt înecați în fecale. Ziar de Cluj a mai scris despre un asemenea caz în anul 2016, când, pe strada Fericirii, riveranii au fost fericiți de către Primărie cu inundații și rahat în case, după o asfaltare. După ce materiile fecale au ajuns din canalizare în curțile, băile și  în pivnițele clujenilor, copiii acestora au început să se îmbolnăvească de enterocolită. Mai multe detalii, aici:

Un prim caz de enterocolită pe strada Fericirii, după ce duminica aceasta materii fecale din canalizare au ajuns în curțile, băile și pivnițele oamenilor

Situația pare a se repeta pe strada Bună Ziua, inaugurată cu surle și trâmbițe de însuși primarul Emil Boc.

Ileana Abrudan, riverană pe strada Bună Ziua, s-a adresat Ziar de Cluj pentru a ne ruga să facem publice problemele maro cu care se confruntă după „modernizarea” străzii:

„Vă adresez respectuoasa rugăminte să aduceți în vederea opiniei publice situația mea, ca locuitor al Clujului de pe strada nou renovată Bună Ziua.

Vă adresez această rugăminte doarece am speranța că prin intermediul dumneavoastră cineva se va sesiza și se vor îndrepta lucrurile.

La câteva zile, maximum două săptămâni după finalizarea străzii am început să am probleme cu canalizarea, în sensul că dejecțiile din canal ajung în căminul propriu ca urmare a unei erori a celor de la RADP; se pare că au reușit să taseze canalul în care ar fi trebuit să se scurgă apele menajere și din acest motiv toate dejecțiile refulează în curtea mea.

Am solicitat de foarte multe ori ajutorul celor de la RAJAC care nu reușesc desfundarea canalelor, deoarece se pare că a fost bine tasată și deformată conducta, astfel, în anumite momente, nu numai în curte, și în casă avem miros persistent de materii fecale.

Am solicitat Primăriei să ia măsuri, dar din păcate și în ziua de azi suntem fără o rezolvare.

Faptul că apa menajeră (ma refer aici și la ceea ce numesc eu apa cu materii fecale) ajunge și în fântâna din curtea casei, se infiltrează prin pereți în subsolul casei, eu îl consider un pericol ecologic, presupun că aceste dejecții se infiltrează și în pânza freatică, nu am pregătire în acest sens, dar nu cred că este ok să miroasă așa cum miroase uneori apa refulată.

Vă adresez rugămintea de a face public acest mesaj, în speranța că autoritățile se vor sesiza și vor face ceea ce trebuie ca să îndrepte acest dezastru.

Pot să vă pun la dispoziție poze și filmări care să vină în sprijinul celor de mai sus (canal plin care refulează în strada modernizată, materii fecale, șervete și hârtie igienică pe trotuar):

Poate autoritățile se vor sesiza și vor repara ce au stricat, înainte de izbucnirea unor focare de boli specifice mizeriei, mai ales că ne aflăm în mijlocul unei pandemii și nu avem nevoie de epidemii suplimentare de hepatită sau de enterocolită. 

Adauga comentariu