De 16 ani Emil Boc nu ştie, dar are să se intereseze. După ce se interesează, promite că nu se va mai întâmpla. Acum a trecut la un nou nivel: „shit happens”

Despre lipitorii de afişe ai lui Emil Boc, încuibaţi în sinecuri pe bani publici, să taie frunză la câini, am scris în Ziar de Cluj de ne-am plictisit. De la ascuţitorii de pietre de la CREIC, unde sunt 5 directori - care, în 6 ani, au reuşit să vândă un telefon mobil şi asta este toată activitatea care le justifică salariul, la „sitimanajărul” Şurubaru care freacă popicul la curăţenia la bordură prin oraş.

Un caz aparte este Ionuţ Rusu, un golănaş proptit în funcţia de director general al Polivalentei, redenumită acum BT Arena. E minunat să fii lipitorul de afişe al lui Emil Boc: sinecura din bani publici la Polivalentă merge, averea creşte!

De când l-a încuibat pe individ în sinecura banului public, i-am semnalat „neinformatului” Emil Boc toate golăniile făcute de acest individ. Dar Boc face pe neinformatul când, de fapt, este neinteresat de subiect.

Ia să facem o trecere în revistă a unora dintre golăniilor golănaşului politic despre care, prin intermediul Ziar de Cluj, a fost informat primarul.

Individul a comis un fals în declaraţia de avere. În 2019 a depus o declarație de avere plină de bube, din care i-a dispărut, în mod misterios, un apartament de 75 de metri pătrați, fără să apară şi vreo declaraţie privind vreo vânzare/înstrăinare. Dar, miracol, în anul 2020, în declaraţia de avere îi apare un alt apartament, fără ca averea să i se diminueze (prin vreo tranzacţie de cumpărare), ci dimpotrivă i s-a dublat. Dacă în 2019 nu avea nici o proprietate imobiliară, dar avea economii de 141.600 de lei, în 2020 avea în proprietate 3/4 dintr-un apartament de 55 de metri pătrați, despre care declară că l-a cumpărat în 2019, fără să ne spună și cui aparține restul de 1/4, așa cum prevede legea. Conturile din bancă în schimb nu i-au scăzut, ci dimpotrivă, în 2020 declara: 215.409 de lei și 15.760 de euro – deci mai bine decât dublu față de anul 2019.

Cum poate să îți răsară în averea personală un apartament fără să te atingi de bănuții de prin conturi, ba chiar să îți dublezi economiile puse la adăpost prin bănci? Poate se interesează Emil Boc măcar (că procurorii clujeni dorm pe dosare) şi ne informează.

Golănaşul este şi bătăuş. În aprilie 2017, în EXCLUSIVITATE, Ziar de Cluj a arătat că Ionut Rusu, a batut un angajat. Şi Ziar de Cluj i-a cerut lui Emil Boc să îl demită pe bătăuş.

Au trecut 4 ani de atunci, Emil Boc încă se mai interesează. Ca să ştie.

Revenind în prezent, stiridecluj.ro demonstrează cum golănaşul ţinut în braţe de Emil Boc şi-a achiziţionat haine de firmă din banii BT Arena, luându-i şi la „iubi” nişte bluză şi „jacă” de firmă.

Ionuț Rusu, a aprobat un referat de necesitate, pentru cheltuirea sumei de 10.000 de lei plus TVA, achiziție cu denumirea ”echipamente / îmbrăcăminte personal”. Apoi, în prima parte a lunii ianuarie, pe bani publici, a ieșit la cumpărături în Vivo Cluj, la magazinul Peek&Cloppenburg, achiziționând 10 articole de îmbrăcăminte pentru bărbați și două articole pentru femei.

Câte o bucată din fiecare articol, să iasă angajaţii la deszăpezit, care în chiloţi „Hugo Boc”, care în şlapi Joop, care în maieu Ralph Lauren. Ăia privilegiaţi putea primi să poarte „jaca” lu’ „iubi” sau bluziţa Ralph Lauren...

Pe cine încearcă să prostească sinecuristul lui Boc cu achiziţia de echipamente pentru angajaţi, când a cumpărat o bucată pantalon, o bucată cămaşă, o bucată tricou şamd, până la 10 piese vestimentare diferite în valoare de 10.000 de lei?

Şi ce zice Boc despre măgărie? „Aș da o diminuare de 30% din salariu”.

Zău, Boss?! Bagi lăboiul în banul public şi primeşti 30% diminuare de salariu? Nu e ca şi cum ai fura pâine de 10.000 de lei, „de foame”, ci ca şi cum ai fura haine din magazin, aşa, de cleptoman.

Prin urmare, în şedinţă de Consiliu Local, Boc a propus o tăiere de 30% pe o lună, la băiatu' niţel bătăuş, niţel incapabil să lege două propoziţii citite de pe o foaie de hârtie, care dă cu Polivalenta de gard - aşa, să se învețe minte. Să fim înţelegători, că nu mai face.

Că, până vede Curtea de Conturi hoţia, peste un an, se uită totul şi se iartă.

Dar, dacă tot s-a pornit tăvălugul peste golănaşul lui Boc, îl informăm pe onor primarul că individul mai încalcă o lege: cea a incompatibilităţii.

Conform legii 161/2003 actualizată, Art. 88., lit. d). funcția de consilier local sau consilier județean este incompatibilă cu funcția de Director General. Ori, conform site-ului oficial al BT Arena şi al propriului CV, Ionut Rusu este Director General. În acelaşi timp, conform site-ului oficial al Consiliului Judeţean Cluj, Ionut Rusu este Consilier Judetean. Cum detine Ionuţ Rusu ambele funcții?

Poate ne explică blândul primar Emil Boc de ce este Legea călcată în picioare în Cluj-Napoca?

Așteptăm cu interes scuza că individul a fost schimbat din funcție și e ”manager” (”decât”), dar o mână criminală nu i-a operat modificările pe site după imediat un an de mandat. Dar, stai, NICI MANAGER nu are voie sinecuristul să fie conform aceleiași legi.

Şi, gata!

 

Fotocredit: Szakats Istvan

Adauga comentariu