Cum va fi vremea de 1 Mai în Transilvania

Temperaturile se vor afla în scădere în majoritatea zonelor țării, începând de astăzi. În zilele următoare, vremea va fi instabilă. De asemenea, vor fi averse care vor avea caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, care pot lua chiar aspect de vijelie, iar pe suprafeţe mici se pot consemna căderi de grindină.

Potrivit reprezentanților Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în zonele din nordul Moldovei, Transilvaniei, dar şi în cele montane, se vor acumula cantităţi semnificative de apă, de 30-40 litri pe metru pătrat.

Temperaturile maxime vor fi mai scăzute decât în mod obişnuit în această perioadă, urmând ca la nivel naţional, valorile termice să fie cuprinse între 12 şi 24 de grade, iar cele minimele între 5 şi 12 grade Celsius.

Miercuri, de 1 mai, temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade Celsius. Nu scăpăm nici de ploi. Vremea se va menţine în general instabilă, cu valori termice diurne ce se vor situa sub cele caracteristice datei, în cea mai mare parte a ţării.


 

Adauga comentariu