Cum a schimbat destine școala de vară de la Centrul Sollievo?

După 35 de zile pline de activități, cei 12 copii înscriși la școala de vară Sollievo au azi un suflet mai plin și mai curat. Mâine se va încheia prima ediție a școlii, iar pentru organizatori a fost un succes, în ciuda perioadei ciudate prin care trecem.

„A fost nu greu, ci foarte greu, pentru că aceste măsuri de protecție și măsurile restrictive au făcut ca lucrul cu copiii să fie destul de dificil. A fost mai greu să îi facem pe copii să înțeleagă aceste măsuri și să le respecte zi de zi. Cu toate acestea, a fost o experiență care ne-a ajutat să creștem foarte mult. Atât copiii, cât și noi, adulții, pentru că împreună, câte 8, 9 ore pe zi am trăit experiențe frumoase, emoții și situații din cele mai diverse,” a declarat Lucian Pîrvu, fondator al Asociației „Misionarii lui Padre Pio”

În cele 7 săptămâni de școală, micii elevi au învățat pictură, grafică, creație textilă, engleză și muzică. Au urmat cursuri de îmbunătățire a cunoștințelor generale și au participat la un atelier de terapie prin joc care le-a dezvoltat personalitatea și i-a învățat să își exprime sentimentele și să le trăiască împreună cu ceilalți.

„Acești copii, marea lor majoritate vin din familii defavorizate, sunt cu tot felul de probleme și traume pe care le-au dezvoltat în timp datorită mediului în care trăiesc, datorită condițiilor vitrege pe care le trăiesc zi de zi. Pentru ei, acest centru e o oază de liniște, de speranță, iubire, atenție, lucruri pe care nu le primesc zi de zi și cu care poate nu sunt obișnuiți”, a mai spus Lucian Pîrvu

Proiectul a fost posibil datorită persoanelor care au „adoptat” câte un copil și astfel, centrul a reușit să le asigure acestora, în fiecare zi, câte o masă caldă, două gustări, materiale pentru ateliere, precum și cele necesare pentru respectarea măsurilor anti-COVID impuse de autorități.


„Rămânem cu inima împăcată și recunoscători Bunului Dumnezeu, că deși a fost o provocare mare pentru noi această școală de vară, cu toate dificultățile și restricțiile impuse de situația pandemică, am reușit să oferim o alternativă acestor copii, prin care am încercat să îi învățăm, mai mult decât orice, să aprecieze și să fie recunoscători pentru ce au, să împartă fără să aștepte nimic în schimb, să îi învățăm că e așa de simplu și ușor să schimbi în bine viața sau doar și ziua cuiva, să îi învățăm despre cum pot întinde o mână de ajutor și celor mai puțin fericiți decât sunt ei. Și poate că împreună vom crește o generație care va fi mai empatică, blândă și dornică să ajute!”. a concluzionat Lucian Pîrvu

Asociația „Misionarii lui Padre Pio”, prin Centrul Sollievo, va continua acțiunile de educație peste o lună, când elevii vor începe școala. Următorul program pe care îl vor implementa va fi cel de afterschool, în cadrul căruia copiii vor veni la centru și vor participa la activități educative după orele de curs din timpul săptămânii. Cei care vor dori să ajute și acest proiect, o pot face pe pagina de Facebook a asociației sau pot participa la târgul caritabil pe care îl vor organiza sâmbătă, 22 august, la Centrul Sollievo.

 

Adauga comentariu