Cum sa alegi o bicicleta eliptica buna

Bicicleta eliptica este un aparat de fitness tot mai utilizat, fia ca mergem la sala, fie ca alegem sa achizitionam unul si sa il folosim in confortul propriei locuinte.

Deoarece exista o multitudine de producatori, de branduri si de modele de astfel de aparate de fitness pe piata, iata ce trebuie sa ai in vedere atunci cand te afli in cautarea aparatului de sport perfect:

  1. Greutatea volantei. Volanta este acea parte mobila care determina in definitiv cat de dificil este antrenamentul si cat de eficient este. Aceasta componenta este asadar esentiala si trebuie sa tii cont in primul rand de acest aspect. In functie de aceasta componenta, bicicletele eliptice se pot incadra in trei mari categorii: bicicleta pentru uz ocazional – au volantele cu o greutate pana in 10 kg (pentru activitati lejere, acasa); bicicleta pentru uz frecvent – cu o greutate cuprinsa intre 11 si 21 de kg; biciclete profesionale, cu o volanta cu o greutate peste 21 de kg. In functie de nevoi si dorinte, este indicat sa alegeti o bicicleta ce se incadreaza intr-una dintre primele doua categorii.
  2. Lungimea pasului. Aceasta caracteristica este pe locul doi al importantei si determina lejeritatea cu care se lucreaza. Aparatele mai mici au pasul mai mic, deci vor fi mai potrivite persoanelor scunde. Media recomandata este undeva la 40 de cm lungime, insa persoanele inalte ar trebui sa opteze pentru un aparat cu un pas mai lung.
  3. Mecanica sau magnetica? Asa cum indica si numele, exista doua mari tipuri de astfel de biciclete eliptice: cu actionare mecanica sau pe baza de magneti – electrica. Prima versiune este mai „rudimentara”, in sensul in care mecanismul este unul baza pe roti si este mai greoi putin. Bicicleta eliptica magnetica magnetica este actionata de un computer si este deci mai usr de setat si de manipulat. Dar probabil si mai costisitoare.
  4. Rezistenta maxima – masurata in wați. Aceasta indica puterea de rezistenta a aparatului, si poate ajunge si depasi chiar 400 de wati. Cu cat valoarea este mai mare cu atat bicicleta este mai buna si mai puternica
  5. Greutatea aparatului si greutatea maxima suportata. Aceste detalii pot face diferenta in multe cazuri. Greutatea aparatului poate influenta stabilitatea acestuia, mai ales daca esti o persoana mai corpolenta sau mai inalta si vei avea miscari mai ample. Greutatea maxima suportata este importanta din acelasi motiv, dar si pentru ca este posibil sa influenteze negativ rezultatele daca suporta o greutate maxima mica sau foarte aproape de cea a utilizatorului.
  6. Display-ul, afisajul si panoul de comanda. Desi multi se uita probabil inca din primele clipe la aceste detalii, ele vin undeva mai jos in lista noastra si asta pentru ca, desi sunt importante, nu influenteaza atat de mult rezultatul exercitiilor tale. Acum exista o multitudine de imbunatatiri si customizari aduse acestor panouri, incat fiecare isi poate alege propriile preferinte.
  7. Pretul este poate cel de la care se pleaca, insa noi suntem de parere ca un astfel de aparat de fitness nu trebuie ales exclusiv pe baza acestuia. Este mult mai important sa alegi un produs de calitate decat unul foarte ieftin, care sa nu iti ofere ceea ce cauti si astepti de la un astfel de echipament sportiv de interior.

Adauga comentariu