Cu România băută la volan

O femeie din judeţul Timiş a fost oprită în trafic că nu a acordat prioritate unor pietoni. Cu această ocazie, poliţistul care a oprit-o a constatat că şi consumase ceva alcool înainte de a se urca la volan.

Conform unui videoclip pus în spaţiul public de către sindicaliştii de la “Europol”, femeia s-a supărat. Dar urât de tot: “Zău, eu am băut? Întreabă-i cât am băut...” – s-a răstit ea la agent. “O bere, da, și? Băi Tâmpitule, eu nu sunt beată”.

Aşa că, “nefiind beată”, ci doar plină de tupeu, femeia s-a urcat în mașină și ar fi încercat să plece, agentul de poliție confiscându-i cheile şi oprind-o prin geamul mașinii.

Aşa că femeia şi-a scos ţaţa la iveală (citez din videoclip): “Cum să dau peste cineva, tâmpitule, că nu sunt beată. Dacă bei o bere, în Germania ai voie să conduci”.

„Dar în România nu”, i-a răspuns agentul.

Noi am mai văzut ţăţisme în faţa agentului constatator – chiar consilierul local Cluj-Napoca, din partea PSD, Anca Ciubăncan s-a hărnicit să se creadă mai presus de lege, într-un caz oarecum similar: neacordare de prioritate pe trecerea de pietoni şi doar beţie de putere, de “ştii cine mi-s eu”.

Apropos, a trecut o săptămână de la declaraţiile belicoase ale şefilor PSD Cluj şi PSD Cluj-Napoca, că “iau în discuţie”, “că e cazul de demisie” şamd – ştiu ceva, pot să ne spună şi nouă dacă s-au luat măsuri? Sau rămânem în coadă de peşte?

Este momentul în care iese la iveală acel “ştii cine sunt eu” din tot românul care consideră că are o pilă, o cunoştinţă sau o relaţie, sau că el însuşi este pilă, cunoştinţă şi relaţie pentru alţii din “sistemul ticăloşit” de cumetrie din România. Momentul în care agentul constator trebuie să îngheţe în poziţia “îmi pare rău de deranj”, dacă mai vrea să ducă o pită acasă la copii şi la nevastă.

Este permanenta complicitate-şantaj dintre organ şi cetăţean, “că oameni suntem”...

Că şi cetăţeanul ia exemplu de la organ. Care umblă beat la volan la adăpostul uniformei şi funcţiei.

O simplă căutare în arhiva Google pe cuvinte cheie “poliţist”, “şef”, “beat”, “la volan”, dă un rezultat numai bun să ne lămurească cum stăm la capitolul şantaj reciproc, “lasă că ştiu eu cât ai băut şi cum te-ai urcat băut la volan astă vară”... Primăvară, toamnă, iarnă.

Decembrie 2020: “Fostul adjunct al IPJ Cluj, actualmente poliţist în cadrul Biroului Rutier, s-a ales cu dosar penal după ce a provocat un accident fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.”

Iunie 2021: “Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost prins băut la volan”.

Octombrie 2020: “Șeful biroului de permise auto din Iași a fost prins băut la volan. Reacția comisarului: Am băut cidru, nu alcool”.

Ianuarie 2020: “Şeful Poliţiei Câmpia Turzii, Dorel Fodorean, este suspectat că a condus sub influenţa alcoolului. El este cercetat penal şi vizat şi de o anchetă internă după ce a refuzat să se supună testării cu aparatul alcooltest”.

Iulie 2020: “Şeful Poliţiei Metrou, Emanuel Nica, a fost prins băut la volan. După ce a fost testat şi i-a fost reţinut permisul, Nica a urcat la volan şi a plecat, astfel că a fost urmărit şi dus la o subunitate de poliţie, unde i s-a deschis dosar penal”.

Iunie 2020: “Ionică Iulian, șeful Direcției control intern din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, a fost prins în stare de ebrietate la volan, transmite Antena 3. În momentul în care a fost testat cu aparatul etilotest, avea o alcoolemie de 0,22 alcool pur în aerul expirat, potrivit sursei citate. Ionică Iulian a avut prima reacție la dezvăluirile Antenei 3: “Cine greșește, plăteste! Am băut și eu o bere, m-au prins și mi-au luat permisul”.

O bere, nu? Şi iaca 0,22 alcool pur în aerul expirat.

Şi exemplele continuă: zeci, sute de cazuri documentate de presă cu poliţişti care-şi bat joc de uniformă şi de meserie. Credeţi că au păţit ceva? Au păţit pe dracu ghem: cei care au avut posibilitatea au ieşit în pensia aia specială plătită de prostoii contribuabili români.

Când cei puşi să vegheze asupra respectării Legii sunt primii care o abuzează şi acest lucru se ştie, care să mai fie respectul cetăţeanului faţă de aceasta şi, mai ales, faţă de cei puşi să o aplice?

ZERO!

“Culmea tupeului la această doamnă care a recunoscut că a băut “o bere” pentru că „dacă bei o bere, în Germania ai voie să conduci”. Probabil la fel s-a gândit și premierul Cîțu când a condus beat, dacă bei 7-8 beri poți să te urci la volan”, a scris pe Facebook Sindicatul polițiștilor Europol.

Dincolo de adevărul descriptiv al acestei postări, de când fac sindicaliştii glumiţe? Şi-au rezolvat problemele interne şi noi nu ştim?

Sau au impresia că am uitat că poliţiştii de la Secţia 16 Capitală erau conduşi în mârlănii, abuzuri şi mitocănii cu Legea tocmai de către un şef de sindicat? Poate, după ce se opresc din râs, ne spun şi cum au murit suspect de rapid cei doi cetăţeni bătuţi şi umiliţi de către colegii lor miliţienii?

Şi, gata!

Adauga comentariu